Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Televizija už tris litus

Čia visai ne papeikimas koks, o priešingai – pagyrimas ir šioks toks pamokymas, kaip padaryti pigiausią pasaulyje televizijos laidą. Taigi, jei esi kūrybingas, šiek tiek nusimanai apie televizinio montažo subtilybes, tai nebus didesnio džiaugsmo, kaip praverti laidų archyvo duris. Ankstesniais metais tame archyve gulėjo didžiulės apvalios dėžės su kino juostomis. Vėliau – mažesnės dėžutės (video). O dabar – patys žinot: viskas telpa ten, kur viskas ir sutelpa.
Henrikas Vaitiekūnas (130)
Henrikas Vaitiekūnas / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr

Jei tą gudrų ir kūrybingą žmogų tame archyve stipriai  uždarysi ir daug daug jam pažadėsi – kiekvienos dienos vakarą jis televizijos viršininkui atiduos po visiškai naują laidą. Suklijuotą iš senų laidų gabaliukų, bet – naują. Nes tie gabaliukai bus neatpažįstamai vietomis sukeisti. Ir vietoj koloratūrinio mecosoprano vaizdus lydės, pavyzdžiui,  baritonu skaitomas tekstas.

Dar, beje, reikia gerai žinoti Lietuvos gyventojų mirtingumo skaičius. Kai visi tam tikrais metais žiūrėję laidą jau yra numirę, vėl galima tą laidą rodyti. Ir sakyti, kad tai – visiškai nauja laida.

Garbingąją Kriaunų Raganą pastaraisiais metais penkiuose kanaluose esu matęs devynis kartus, o pranašystėmis garsų Estijos fenotipologą Marką Lučiną –  keturiuose kanaluose gal septynis kartus. 

Tiesa, kažkas tuos atsisveikinimo su šiuo pasauliu metus skaičiuodamas ima ir suklysta. Todėl garbingąją Kriaunų Raganą pastaraisiais metais penkiuose kanaluose esu matęs devynis kartus, o pranašystėmis garsų Estijos fenotipologą Marką Lučiną –  keturiuose kanaluose gal septynis kartus. 

Paskutinįkart su Marku susitikau šį pirmadienį. Kaip žiūrovas. Visiškai naujoje (taip teigė geriausia Lietuvoje save vadinanti televizija)  laidoje “Žvaigždžių dešimtukas”.

Toliau rašinys  skyla į dvi dalis. Dabar – pirmoji. Apie Žvaigždes. Televizija jas rodė, o fenotipologas Markas Lučinas komentavo. Dešimta pagal žvaigždėtumą Lietuvos persona buvo įvardyta, kaip toji, kuri gali užgraužti kiekvieną iš mūsų (L. Graužinienė).

Devinta – tai toji, kurios vyras, anot Marko,  galėtų gynybos ministru būti .  “Ne visi kaliniai, narkomanai ir sukčiai tokie, tik Džordanai pasisekė”, – pakomentavo (kaip visada, nesuprasdamas, ką komentuoja) Marius Mačiulis. Čia apie D.Butkutę ir jos vyrą.

Aštuntoje vietoje – Mija (Tokia dainininkė).  Nežinia kodėl ir už ką.       Septintoj “žvaigždyno” vietoj – Irma (irgi dainininkė). Paliktų ją ramybėj, tą nelaimėlę. Bet ne! M.Mačiulis skaito jam pakištą tekstą: „Gal ten, kur išvažiavusi, neapsivogs.“

Paskui – V. Uspaskichas, prieš dešimt minučių tame pat kanale rodytas su Kriaunų Ragana. („Muselė išrūgose“, – sako M.Mačiulis).

Paskui – visų jau pamiršta eksministrė B.Vėsaitė. Tiesiog, buvo nufilmuota kažkada: negi išmesi?

Po jos – A. Butkevičius: „Silpnas politikas, pasyvus, ultrakonservatyvus valdžiažmogis“ (tokie tekstai – M.Mačiulio džiaugsmas).

O garsusis fenotipologas Markas Liučinas  vis komentuoja ir komentuoja.  Ir kažkur – ima ir nesueina komentarų galai. Taigi apie nesueinančius galus.

Visi šie pono Marko komentarai jau rodyti toje pačioje televizijoje. Galiu ir datą  nurodyti – 2012 metų rugpjūčio 30 dieną. Tik kai kas laidą montuojant (permontuojant) pasiklydo.

Štai šį pirmadienį, kai Markas pasakojo apie  tikros dainininkės Džordanos  tikrą  vyrą, jis pasakė taip: „Tokius vyrus reikia dauginti.“ Tačiau jei atsuktumėte prieš 15 mėnesių transliuotą laidą, tikrai rastumėte tuos pačius žodžius. Tik ne apie Elegijų jie tuomet buvo pasakyti, o apie Natalijos Bunkės tuomet dar tikrą vyrą Danielių.

Atsitiktinė montažo klaida? Tai dar apie vieną tokią. Viena laidos vedėjų – daugeliui žinoma, o kai kam net graži – ponia Oksana.  Į dešimtuką su „vagilkomis“ ir „ekskaliniais“, žinoma, teko įtraukti ir ją. Ponas fenotipologas Oksaną šioje laidoje pavadino plėšrūne.  Tačiau ką išgirstume, jei atsuktume tą juostą penkiolika mėnesių atgal?

„Ji neturi daug smegenų“, – sakė Markas Lučinas prieš penkiolika mėnesių.

Tai tiek apie pigią televiziją.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas