Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažvydas Karalius: Parsidavėliai – nedrįskit burnoti

Pagaliau baigėsi rinkimai, jei taip galime vadinti šią Konstitucijoje įtvirtintą piliečių pareigą. Paskutinės dvi savaitės priminė ne demokratiškos šalies rinkimus, bet šeštadienį „Gariūnų“ turgavietėje – ir ten, ir ten neapsieita be skandalų, šešėlio (kurį taip bandė išvyti Andrius Kubilius) ir piliečių apatiškumo šalies ateičiai.

Arabai skelbia, kad Seimo rinkimus Lietuvoje laimėjo ne tik socialdemokratai, bet ir velionis prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas. Tuo tarpu Lietuvoje Dalia Grybauskaitė skėlė antausį ne tik „raudonųjų“ lyderiui Algirdui Butkevičiui, bet ir apkarpė Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho ego. Negana to, „juodąja buhalterija“ įtariamos partijos rinkėjai liko be amo, it išvydę sąskaitą už šildymą – Jie balsavo (arba „balsavo“), o visų gerbiama prezidentė numojo į Jų valią ranka ir viešai sudirbo V.Uspaskicho norus ir pažadus.

Dviprasmiška situacija. Tautos dievinama politikė neatsižvelgė į gyventojų valią. Juk V.Uspaskichas garsiai rėkė, kad Juo tauta pasitiki, Jis yra geriausias premjeras ir tik Jis vienas žino, kas yra „generuojanti ekonomika“. Ech, ne tik vyriškas, bet ir politiškas ego.

Norėčiau pareikšti – visi balsavusieji už neskaidrias politines partijas arba „juodos buhalterijos“ pėdsakais pažymėtą politinę jėgą – nedrįskit burnoti, jeigu (aš, žinoma, to nelinkiu ir nenoriu) per ateinančius metus minimalus atlyginimas nekils iki 1 509 litų, šalyje vyraus chaosas, o pirmininkaujant Europos Sąjungai Lietuva pasirodys esanti šalimi, kurią valdo mafija ir oligarchai (prieš kuriuos kovoja Neringos Venckienės „drąsuoliai“).

Neduok Dieve, dėl populistinių pažadų Lietuva it inkaras pradės skęsti Baltijos jūroje. Tad jei pardavėte savo balsą, pasvarstykite – koks esate pilietis ir ko mokote savo vaikus? Pardavę savo balsą atsakykite sau – kas per velnias dėjosi Jūsų galvoje, kuomet imdami dešimt litų nesugebėjote pagalvoti apie savo vaikų, artimųjų ir, galų gale, apie savo ateitį? Sakot – kalti pensininkai ir asocialūs asmenys? Tuomet paklauskite savo senelių, kodėl Jie tiki populizmu ir politiniu lyderiu, kuris nuo Lietuvos teisėsaugos slėpėsi pas didžiausiu priešu laikomus rusus? O jeigu balsavote už „drąsuolius“, prisiminkite, kad geras žmogus – tai ne profesija. Baisu pagalvoti, ką N.Venckienė dabar gali surišti – eurą, litą ar kilpą tautiečiams.

Jei nesidomite politika – pilną burną prisipildykit vandeniu ir tylėkit it žuvys vartydamos akis, nes Jūs to norit, ar ne, bet kiekvienas Jūsų žingsnis yra susijęs su politika. Jūsų mokami mokesčiai, sąlygos įgyti išsilavinimą, darbo perspektyvos, maisto kokybė ir kainos – visa tai susiję su politika ir yra valstybės valdymo dalis. Ar parduodami balsą Jūs galvojote apie tai? Ir ačiū prezidentei, kad ji turėjo ne tik politinės valios, bet ir blaivaus proto – neskaidriais veiksmais pasižyminčios politinės jėgos negali būti valdžioje.

Na, bet gaila, kad tai tik žodžiai. Konstitucija prezidentei nėra palanki šioje situacijoje. Turime tikėti ne tik skaidriomis partijomis, bet ir elgtis atsakingai. Tad jei pardavėte savo balsą, pasvarstykite – koks esate pilietis ir ko mokote savo vaikus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas