Na, bet pasiaiškinkime, kurie balandžio pirmosios pokštai yra patys efektingiausi. Žinoma, – tie, kuriais kažkas patikėjo. O kaip sužinoti, ar patikėjo ar nepatikėjo? Atsakymas labai paprastas: tie, kurie labai smarkiai patikėjo, tie paprašė paneigti. Aš nežinau, ar kas nors mano kolegų prašė paneigti, jog akmenys pradėjo švytėti. Jeigu prašė, – ką gi, pokštas buvo taiklus.
Labiausiai šįmet patikėjimų sulaukė gastronominės naujienos, kurias aprašiau balandžio pirmosios rytą. Šiek tiek abejojau, ar jos sulauks populiarumo, todėl paprašiau redaktoriaus, kad paankstintų. Ir štai rezultatai: manęs prašo paneigti balandžio pirmosios pokštus. Ką mielai ir padarysiu:
- „Michelin“ žvaigždučių mūsų restoranų iškabose laukiame vos ne kaip Nepriklausomybės atkūrimo akto originalo. Ką gi, dar palaukime. Šiaip ar taip, aš tikiu, kad talentingi mūsų virtuvės šefai šios garbės sulauks.
- Restoranus lankančių įžymybių registro kol kas nebus. Jo nesudarinės nei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, nei kitos asociacijos. Nors aš ir toliau galvoju, kad tai būtų palengvinimas restoranams.
- Norinčių turėti savo restoraną kol kas niekas netirs. Nei psichiatrai, nei karmos specialistai. Norinčių atidaryti restoraną gelbėjimas kol kas bus pačių norinčiųjų problema.
- Kavos akcizo irgi teks palaukti. Kiek ilgai? Iki kitų rinkimų?
- Kova su palmių aliejumi Lietuvoje neprasidės. Deja... Bet jeigu ES lieps, tai teks pradėti. Laukiame, ką šiuo klausimu pasakys eurokomisaras Vytenis Andriukaitis.
Iki kitos gastronominės balandžio pirmosios!