Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paulius Jurkevičius: Kova su palmių aliejumi prasideda? Norėtumėte...

Ir vis dėlto jų reikia... Turiu galvoje balandžio pirmosios pokštus žiniasklaidoje. Nereikėtų, jeigu niekas jais netikėtų ir nesukeltų skaitytojų šypsenų. Todėl oficiozinis kai kurių naujienų portalų surimtėjimas TĄ DIENĄ savaime kėlė šypseną.
Paulius Jurkevičius
Paulius Jurkevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Na, bet pasiaiškinkime, kurie balandžio pirmosios pokštai yra patys efektingiausi. Žinoma, – tie, kuriais kažkas patikėjo. O kaip sužinoti, ar patikėjo ar nepatikėjo? Atsakymas labai paprastas: tie, kurie labai smarkiai patikėjo, tie paprašė paneigti. Aš nežinau, ar kas nors mano kolegų prašė paneigti, jog akmenys pradėjo švytėti. Jeigu prašė, – ką gi, pokštas buvo taiklus.

Labiausiai šįmet patikėjimų sulaukė gastronominės naujienos, kurias aprašiau balandžio pirmosios rytą. Šiek tiek abejojau, ar jos sulauks populiarumo, todėl paprašiau redaktoriaus, kad paankstintų. Ir štai rezultatai: manęs prašo paneigti balandžio pirmosios pokštus. Ką mielai ir padarysiu:

  • „Michelin“ žvaigždučių mūsų restoranų iškabose laukiame vos ne kaip Nepriklausomybės atkūrimo akto originalo. Ką gi, dar palaukime. Šiaip ar taip, aš tikiu, kad talentingi mūsų virtuvės šefai šios garbės sulauks.
  • Restoranus lankančių įžymybių registro kol kas nebus. Jo nesudarinės nei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, nei kitos asociacijos. Nors aš ir toliau galvoju, kad tai būtų palengvinimas restoranams.
  • Norinčių turėti savo restoraną kol kas niekas netirs. Nei psichiatrai, nei karmos specialistai. Norinčių atidaryti restoraną gelbėjimas kol kas bus pačių norinčiųjų problema.
  • Kavos akcizo irgi teks palaukti. Kiek ilgai? Iki kitų rinkimų?
  • Kova su palmių aliejumi Lietuvoje neprasidės. Deja... Bet jeigu ES lieps, tai teks pradėti. Laukiame, ką šiuo klausimu pasakys eurokomisaras Vytenis Andriukaitis.

Iki kitos gastronominės balandžio pirmosios!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas