Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Ką šįkart tikrinsim melo detektorium? G.Griną su D.Grybauskaite

Trečią savaitę tęsiasi šimtą kartų regėtas cirkas kodiniu pavadinimu „Kas nutekino?” Prezidentė sako, kad ji nenutekino. Saugumo šefas sako, kad nenutekino. Prezidentūros pagalvėlės sako, kad nei tekėjo, nei tekino. Seimas ištekinti nespėjo. STT agentai gąsdina žurnalisčių vaikus ir tikrina jų garažus – bene ką ras? STT vadas net zuoktelėjo – tai pabėga atostogų, tai parbėga. Generalinis Valys tai liepia tirti, kas tekino, tai pačius tyrėjus.
Rimvydas Valatka (130)
Rimvydas Valatka (130) / 15min.lt nuotr.

Kam ta sumaištis ir vargas toks?  Kam taip negrabiai juokinti tautą ir pasaulį? Ieškome tai ne nuo to galo. Net skautai žino, kad valstybei svarbiausia rasti ir nukenksminti išdaviką, o ne tą, kuriam nutekino.

Kam spėlioti, skleisti baisias sąmokslo teorijas, ar prezidentė yra prie ko? Melo detektorių – į sceną! Situacija – tokia pat, kai nutekėjo valstybės paslaptis, kad valdžia ims „Snorą”. Kaip visi apačiose atmena, tada Generalinis Valys pasitarė su savo S.Daukantu ir liepė patikrinti 2G ryšį.

Saugumo šefo G.Grinos melo specialistas prijungė 2G – FNTT vadą V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą – prie poligrafo, pakišo pora suktų klausimų, ir tiesa kaip ant delno. Vienas nutekino, kitas gynė tekintoją.

Šįkart padėtis sudėtingesnė? Tikrai taip. Kadangi biseksualiai nutekėjusi VSD pažyma net pacifistams atskleidė, jog Rusija visa savo archyvų galia puls atskirai paimtą mūsų prezidentę, kuri vienintelė yra be nuodėmės, nebeįmanoma paneigti, jog išdavikų technologijos per pusantrų metų nuo 2G išdavystės, patobulėjo.

Todėl Generalinis Valys, sukaupęs visą kovoje su Akmenės vištų vagimis įgytą drąsą, šįkart privalės melo detektoriumi patikrinti 3G, o gal net 4G ryšį. Šalin purvinas STT rankas nuo Mergaičių klubo (visi gerųjų žurnalistų klube pasitaikantys G vertintini tik kaip atsitiktiniai sutapimai), ir prie darbo.

Kam spėlioti, skleisti baisias sąmokslo teorijas, ar prezidentė yra prie ko? Melo detektorių – į sceną! Situacija – tokia pat, kai nutekėjo valstybės paslaptis, kad valdžia ims „Snorą”.

Ką tikrinti? Elementaru, Vatsonai.

VSD šefas G.Grina prisilietė prie pažymos? G.Grina ją pasirašė. Vadinasi, galėjo ir nutekinti. Kaip kažkada jo melo detektoriumi tikrintas V.Giržadas. G.Griną teks tikrinti melo detektoriumi.

Yra svarstymų, kad buvęs KAM II departamento ūkvedys VSD pats sprendimų nepriima? Valstybininkai šaiposi, kad nuo to momento, kai kažkam šovė į galvą crazy mintis iš jo padaryti žvalgybininką, jam į poras paskirta viską už jį sprendžianti A.Giniotienė? Ta pati, kurią į antrukus kaip savo šeimos draugę atvedė konservatorių melioratorius K.Mickevičius? Kuri su G.Grina atėjo ir į VSD?

A.Giniotienę taip pat teks patikrinti melo detektoriumi. Pilkieji kardinolai visada įtartini, o jei tai dar ir G, patys suprantate, kaip tai rimta. Gali būti kaip V.Giržadas. Tada G.Grina turėtų lėkti iš VSD kaip V.Gailius – iš FNTT.

Ir tai dar ne viskas. Kas, nutekėjus slaptai pažymai apie tai, kad Kremlius puls prezidentę, reagavo pirmasis iš politikų? Pati prezidentė. Taip greitai, kaip jai nebūdinga. Ar prezidentė galėjo nutekinti?

Apsaugok, Viešpatie, visi esam „prieš”. Tačiau Generalinis Valys yra doras prokuroras, todėl jis tai padarys. Patikrins 3G. Vardan tos.

Galima sustoti? Apsistosim tik tada, kai melo detektoriumi bus patikrinta ir L.Graužinienė. Ar nekelia įtarimo tai, kad V.Uspaskicho tik tik paskirta Seimo pirmininke ir ką tik dar reikalavusi R.Miliūtės galvos, ji staiga tapo „tūpų žurnalistų” gynėja? Ir dar kokia gynėja.

Štai ir turime 4G – formulę valstybės paslapties išdavikui išaiškinti. Įjungiame melo detektorių 4G, ir raudona lemputė užsidegs ties tuo, kuris nutekino, ir ties tuo, kuris buvo tekintojo stogas.

Ar neatsitiks po to, kaip su V.Giržadu ir V.Gailiumi? V.Giržadas teismo sprendimu pripažintas nekaltai apdergtas, todėl vėl dirba FNTT generalinio direktoriaus pavaduotoju. Jo buvęs šefas V.Gailius išrinktas į Seimą. Valstybės paslapties išdavikas – seniai pamirštas.

Štai ir turime 4G – formulę valstybės paslapties išdavikui išaiškinti. Įjungiame melo detektorių 4G, ir raudona lemputė užsidegs ties tuo, kuris nutekino, ir ties tuo, kuris buvo tekintojo stogas.

Lietuvoje viskas eina į gera. Valstybės paslapties išdavikams. Svarbiausia yra tikrinti visus kitus. Kad ko neatsitiktų. Ir kuo triukšmingiau. Vaikus gąsdinti. Žurnaliūgoms parodyti, kas miške svarbiausias žvėris. Po to lyg niekur nieko įjungti atbulinį.

Po skandalo, gerosioms Mergaičių klubo žurnalistėms ir kandidatams į klubą tylint bei imant STT premijas-pakišas už straipsnelius apie korupcijos prevenciją, STT vėl galės ramiai tąsyti žmones iš areštinės į areštinę, skleisti Šarikovo išmintį apie kačių smaugimą ir dėstyti Pavliko Morozovo (J.Stalino laikų pionierius, kuris OGPU išdavė savo tėvus) pilietiškumo privalumus prieš europinį. D.Grybauskaitė galės grįžti atgal į prezidentūrą dar penkmečiui, o G.Grinai – pats laikas į Seimą.

Siurrealistiniame amžino teisinio Helovyno pasaulyje, kuriame užtenka vienos knygos – Baudžiamojo kodekso, pasaulyje, kuriame prokuratūros, STT, VSD vadovai ir teisėjas G.Viederis bei į jį panašūs nieko nėra girdėję (ir nenori nė girdėti) nei apie Konstituciją, nei apie EŽTT praktiką, bet vis tiek jie visada viską daro teisingai (žiūrėk Baudžiamąjį kodeksą), tautai geriausiai atstovauja tylinčios šmėklos.

Čia Lietuva, čia lietūs lyja. Atstatytoj Žemutinėj pily kancaras, kaip ir seniau, vis dar viską žino, kancaras viską valdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas