Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:07

Laisvės partija: vieninteliai atstovaujame liberaliai mąstantiems Lietuvos žmonėms

Laisvės partija surengė 9-ių valandų diskusiją apie ateities Lietuvą. Politikai ir savo sričių profesionalai diskutavo apie tai, kaip užtikrinti žmogaus teises be jokių išlygų, stiprinti gynybos finansavimą ir vietinę gynybos pramonę, kurti inovacijas ir auginti vienaragius, keisti švietimo sistemą, padėti kuriančiam ir idėjas generuojančiam verslui.
Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“
Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“ / Luko Bartkaus nuotr.

Nuo ekonomikos iššūkių iki ateities švietimo, nuo žmogaus teisių iki klimato kaitos, nuo gyvūnų gerovės iki naktinės kultūros – tai tik kelios iš daugybės svarbių temų, kurios aptartos kartu su politikos, verslo ir visuomenės lyderiais.

Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“
Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“

Mūsų įsipareigojimai ir darbai sutampa.

„Skirtingai nei kai kurių partijų, mūsų įsipareigojimai ir darbai sutampa. Esame įgyvendinę didžiąją dalį savo programinių įsipareigojimų. Ir šiandien esame vienintelis pasirinkimas vakarietiškam, liberaliam žmogui“, – teigė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Partijos programa nuo ekonomikos augimo, žmogaus teisių iki verslo progreso

„Renkamės tuos, kurie kalba drąsiai ir daro tai, ką kalba. Ieškome sprendimų ir žvelgiame į ateitį, – sakė Aušrinė Armonaitė. – Laisvės partijos programa išsami, apima ne tik tradicines sritis – ekonomikos augimą ar žmogaus teises, bet ir tokias sritis, apie kurias kitos partijos nekalba, pavyzdžiui, duomenų apsaugą, gyvūnų teises. Tai liečia mus visus, nes norime gyventi tokioje valstybėje, kuri toliau nuo Rusijos ne tik gynybine prasme, bet ir kultūriniu, pagarbos žmogui požiūriu.“

Pasak A.Armonaitės, gyvename nuolatinės mokesčių reformos sąlygomis: „Tai neprisideda prie augimo darbotvarkės. Mes nepalaikėme ir nepalaikysime jokių mokesčių, kurie bus siūlomi neapgalvotai ir nepagrįstai.“

Laisvės partijos pirmininkė palietė ir duomenų apsaugos problemą: „Lietuvoje turime sukurti draugišką duomenų reguliavimo mechanizmą, kad nestabdytume progreso. Norime atverti valstybės saugomus duomenis verslui, žiniasklaidai, piliečiams. Tai nesikerta su saugumu, nes turime vieną geriausių infrastruktūrų, kaip apsaugoti duomenis nuo kibernetinių atakų.“

Laisvės partijos renginio įrašą žiūrėkite čia.

Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“
Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“

Už laisvę, augimą ir tikrąsias vertybes reikia nuolat kovoti

Laisvės partijos pirmininkė pažymėjo, kad pastaruosius ketverius metus dirbo, kad Lietuva taptų modernia, inovatyvia ir teisinga valstybe, kurioje visi turi lygias galimybes kurti savo ateitį: „Šiandien matome, kad į rinkimus eina jėgos, kurios nori mūsų šalį ne auginti, o griauti, uždaryti, atitolinti nuo Vakarų. Atsakingai mąstantys žmonės mato, kad už laisvę, augimą ir tikrąsias vertybes reikia nuolat kovoti.“

Yra darbų, kurių niekas kitas už mus nepadarys.

Laisvės partija įrodė, kad yra atsvara tamsai, populizmui ir regresui. „Esame pasiruošę dirbti, nes yra darbų, kurių niekas kitas už mus nepadarys. Tam reikia jūsų palaikymo ir daugiau mandatų Seime. Negalime sustoti – turime nebaigtų reikalų!“, – sakė Aušrinė Armonaitė.

Visuomenė keičiasi – civilinė sąjunga Lietuvoje bus

Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius sako, kad laisviečiams kartu su visu Seimu pavyko įgyvendinti daug svarbių punktų žmogaus teisių srityje: „Lietuva juda link Vakarų Europos.“

Pasak T.V.Raskevičiaus, esminis dalykas, kurį Laisvės partijai jau pavyko pasiekti žmogaus teisių srityje – padaryti ją svarbia politinės darbotvarkės dalimi, o ne skandalu paraštėse: „Įgyvendinome ir didžiąją dalį savo programos įsipareigojimų, pavyzdžiui, įteisinome asmenvardžių rašybą originaliais rašmenimis, padidinome mažiausias šalpos išmokas ir užtikrinome, kad dirbantys žmonės su negalia jų neprarastų“.

Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“
Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“

T.V.Raskevičiaus pripažino, kad nepavyko įgyvendinti Civilinės sąjungos projekto, nes to nepalaikė kitos partijos, nors savo programoje yra įsirašiusios siekį stiprinti žmogaus teisių apsaugą: „Visuomenė keičiasi ir Civilinės sąjungos įstatymą tikrai priimsime. Esame viena iš keturių paskutinių ES valstybių, kuri vis dar neturi tokio įstatymo.“

Danijoje 1989 m. buvo užregistruota pirmoji tarp tos pačios lyties asmenų santuoka. „Esu gimęs tais pačiais metais, galima sakyti, tiek metų mūsų valstybė vėluoja“, – teigė T.Raskevičiaus.

Nedalina tuščių pažadų, kalba apie konkrečius darbus ir savo atsakomybę

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas sakė, kad anksčiau politikai žadėdavo atpiginti dešrą, padidinti pensijas, dabar pat pasiekti taiką Ukrainoje ar „sutvarkyti“ Kiniją.

„Ar tikrai žmonės gali tikėti tokiais neadekvačiais pažadais? Mes kalbame apie konkrečius darbus ir savo atsakomybę juos įvykdyti, nepaisant sunkaus laikotarpio.

Mes kovojame už laisvę, savimi pasitikintį žmogų, jo vertybes, už valstybę, kuri nenurodinėja kiekviename žingsnyje, kaip gyventi“, – sakė V.Mitalas.

Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“
Luko Bartkaus nuotr. /Laisvės partijos renginys „Turime nebaigtų reikalų“

VIDEO: Turime nebaigtų reikalų! | 9 valandos apie ateities Lietuvą

Politinė reklama apmokėta iš Laisvės partijos PK sąskaitos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas