Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 17

Sveikatos apsaugos viceministrė: „Artimiausiu metu bus svarstomas kaukių klausimas“

Kovo 16-ąją suėjo dveji metai, kai buvo paskelbtas pirmasis karantinas. Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūniene portalo 15min videolaidoje „15/15“ teigė, kad koronavirusą jau galima pradėti laikyti sezonine liga, o artimiausiu metu bus svarstomas ir klausimas dėl kaukių uždarose patalpose.

„Prieš dvejus metus teko iš arti matyti, kaip žmonės reaguoja. Buvo daug nerimo, susikaupimo. Pandemija buvo didelis iššūkis, nes buvome pripratę kitaip dirbti, kitaip gyventi. Tikėjomės, kad mūsų stipriai nepalies, bet palietė“, – prisiminė A.Bilotaitė-Motiejūnienė. Anot jos, per reguliarius pasitarimus su kitų šalių specialistais vis dažniau kalbama, kad šis virusas tampa sezoniniu.

VIDEO: Ar COVID-19 liga nuo šiol lygi gripui?

– Grįžkime į dabartinę situaciją. Stebimas užsikrėtimų mažėjimas. Ar galima tikėtis kaukių dėvėjimo viduje atsisakymo?

– Priklausomai nuo to, ką mes vadiname „artimiausiu metu“. Mes visą paketą svarstome, kaukes taip pat. Vėlgi – mes dabar turime kitą situaciją. Stebime, kad tarp atvykstančių ukrainiečių yra susirgimų. Nežinome, kiek tai turės įtakos, kiek ne, bet kaukių atsisakymas uždarose patalpose – tikrai yra mūsų artimiausiuose planuose. Tačiau turime įvertinti visą situaciją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Bilotienė Motiejūnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Bilotienė Motiejūnienė

– Tai jei ne savaičių, ar tai mėnesių klausimas?

– Kitą savaitę turime išdiskutuoti šį klausimą, kokios priemonės galėtų būti. Kalbant apie sveikatos priežiūros įstaigas – slaugos, globos – jie labiausiai persiorientavę tiek dėl žmogiškųjų išteklių, tiek pacientų paslaugų tiekimo. Tai ne tik kaukės – klausimas, koks bus kompleksas tų priemonių. Kalba galėtų būti apie mėnesio pabaigą, kito pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas