Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Vilniuje vyksta tarptautinė 15min konferencija apie faktų tikrinimą „Truth Matters“

Pradėjęs faktų tikrinimo žurnalistikos iniciatyvą „Patikrinta 15min”, naujienų portalas 15min penktadienį projektą pristatė tarptautiniame forume apie faktų tikrinimą politikos žurnalistikoje „Truth Matters“.

Projekto partnerio Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) direktorius Ramūnas Vilpišauskas sako, kad žiniasklaidos gebėjimas piliečiams padėti atskirti tiesą nuo melo gali keisti šalies demokratijos kokybę.

„Politikos moksluose nuo seno vyksta diskusijos apie tai, kas lemia rinkėjų apsisprendimą balsuojant. Nepaisant to, kad ne tik politikų pasisakymai bei programinės nuostatos veikia rinkėjų sprendimus, tiesos paieška yra prasminga ir svarbi. Ir ji turi ne vieną dimensiją, pradedant nuo paprasto politikų teiginių atitikimo faktams iki sudėtingesnio prieš rinkimus duotų pažadų ir jų įgyvendinimo vertinimo. Žiniasklaidos bei analitikų vaidmuo šviečiant rinkėjus šiais klausimais yra labai svarbus ir gali keisti šalies demokratijos kokybę“, – sako R.Vilpišauskas.

Rupjūčio 19-20 dienomis VU TSPMI vyksiančiame forume pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus populiariausio JAV faktų tikrinimo portalo „PolitiFact“ vykdantysis direktorius Aaronas Sharockmanas, CNN redaktorė Emma Lacey-Bordeaux, Miami Herald žurnalistė Patricia Mazzei, Tarptautinio faktų tikrinimo tinklo „Poynter“ institute vadovas Alexios Mantzarlis ir Lietuvoje veikiančio Rytų Europos studijų centro vadovas, TSPMI tyrėjas Linas Kojala.

„Truth Matters“ forumo pranešėjai
„Truth Matters“ forumo pranešėjai

Vizualiai patraukliai informaciją pateikti žurnalistus mokys „The Wall Street Journal“ multimedijų redaktorius Brianas McGillas.

Forume dalyvaus kelios dešimtys žurnalistų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Moldovos, Baltarusijos, Ukrainos, Gruzijos, Azerbaidžano, Armėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos.

VIDEO: TRUTH MATTERS - Forum on fact checking for political journalism

Forumą „Truth Matters“ naujienų portalas 15min organizuoja drauge su JAV Valstybės departamento remiama mainų programa „Digital Communication Network“. Renginį remia Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija ir JAV ambasada Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento