Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02

15min multimedijos projekte – analitinis žvilgsnis į D.Grybauskaitės prezidentavimą

Kokius egzaminus potencialiems ministrams rengė Dalia Grybauskaitė? Apie ką 2009 metais prezidentė kalbėjo su Aliaksandru Lukašenka? Kodėl šalies vadovė nepanoro susitikti su Baracku Obama? Kurie prezidentės sprendimai verti pagyrų, o kurie atnešė žalos? Kokio dydžio batus ji palieka savo įpėdiniui? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – naujausiame 15min multimedijos projekte, apžvelgiančiame 10 Dalios Grybauskaitės prezidentavimo metų.
Multimedija apie Dalią Grybauskaitę
Multimedija apie Dalią Grybauskaitę / 15min nuotr.

MULTIMEDIJOS PASAKOJIMUS RASITE PASPAUDĘ ČIA.

Savo įžvalgomis su 15min žurnalistų komanda dalijosi ne tik Lietuvos politologai, bet ir politikos ekspertai iš užsienio garsus britų žurnalistas Edwardas Lucasas, Rusijos reikalų žinovas Markas Galleoti, nepriklausomas rusų žurnalistas Leonidas Rogozinas, amerikiečių profesorė Aušra Park.

Multimedijos projekte apžvelgiama prezidentės reitingų kaita, jos santykiai su skirtingomis Vyriausybėmis, be to, prisimenami skandalai, dėl kurių trumpam susvyravo D.Grybauskaitės autoritetas.

15min žurnalistai taip pat apžvelgė pastarojo dešimtmečio Lietuvos santykius su kaimyninėmis valstybėmis ir D.Grybauskaitės įtaką gerinant šalies įvaizdį Vakaruose.

„10 metų su prezidente Dalia Grybauskaite Lietuvoje mažai paliko abejingų. Iki tol Lietuvos politikos viršūnėse nebuvo tokio charakterio, veikimo būdo ir atkaklumo asmenybės. 15min žurnalistai su D.Grybauskaite nutarė atsisveikinti išsamiai išanalizavę jos nuopelnus ir klaidas užsienio bei vidaus politikoje.

Tikimės, kad 15min skaitytojams liks mažiau valstybės paslapčių, o D.Grybauskaitės valdymo dešimtmetis atsiskleis daug įvairesnėmis spalvomis nei atrodė iki šiol“, – sakė 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius

15min priklauso didžiausiai Baltijos šalyse žiniasklaidos grupei „Postimees Grupp“. Pagrindinė grupės veikla Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – žiniasklaidos, televizijos, radijo, leidybos ir kiti verslai. Lietuvoje grupei kartu su 15min portalu priklauso naujienų agentūra BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito