Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 15

20 respiratorių dovanų gavęs profesorius V.Kasiulevičius: būsiu valdžiai tiek kantrus, kiek ji atidi žmonėms

Sekmadienio vakarą profesorius Vytautas Kasiulevičius feisbuke pasidalino gavęs dovanų 20 FFP2 respiratorių – tiesa, ne iš valdžios, o iš vieno anonimu panorusio likti žmogaus. Medikas iškėlė retorinį klausimą apie tai, kiek respiratorių buvo įmanoma nupirkti už paties mediko neįvardintam „antikorupciniam projektui išleistą milijoną eurų“.
Vytautas Kasiulevičius
Vytautas Kasiulevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Šį vakarą gavau puikią dovaną – 20 FFP2 respiratorių ne iš valdžios, negalvokite, kad turiu kokią tai privilegiją. Tiesiog vienas garbus žmogus atvežė dovanų, panoro likti nežinomas. Dėl visą ko, kad SAM nesupyktų ir nenubaustų už kyšį. Kaip ir tų, kurie paslapčia gamina dezinfekcinį skystį savo reikmėms ir stato užtvaras virusui savo įmonėse. Kaip ir tų, kurie veža diagnostinius testus į Lietuvą ir vis dar beldžiasi į biurokratinių institucijų vartus“, – per dantį valdininkus traukė V.Kasiulevičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje respiratorių labai trūksta, nors anksčiau ir buvo įmanoma jų nusipirkti.

„Ar suvokiate kiek FFP2 respiratorių Lietuva galėjo nupirkti už „antikorupciniam“ projektui išleistą milijoną eurų? Visiems medikams. Jeigu būtų galvojusi apie grėsmes.

Bet nušvitimas ir praregėjimas ateina ir ten viršuje, skausmingai. Šiandien nuspręsta tirti Lietuvos žmones, kaip ir siūlėme. Aš irgi būsiu tiek kantrus valdžiai, kiek ji bus atidi Lietuvos žmonėms, ne gyventojams.

Taip Lietuva ginasi ir taip ji išgyvens. Raginu ir kitus žmones padėti savo šeimos gydytojams apsiginti, kad jie apgintų jus. Kartu įveiksime viską“, – rašė V.Kasiulevičius.

Tiesa, kokį „antikorupcinį“ projektą turi omenyje, medikas įraše nepatikslino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?