Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 21

5,6 mln. eurų žalos Kuršių nerijai byla: valdžia aplinkkelį derino, asfalto pilti neleido

Neringos savivaldybės administracijos vadovai Egidijus Šakalys ir Sigitas Šveikauskas teismui tvirtina, jog savivaldybė derino schemas dėl aplinkkelio Kuršių nerijos nacionaliniame parke suformavimo prašydama sutvarkyti miško kelią, tačiau pilti smulkinto asfalto neleido.
Preila – mažai greičio ir daug tylos
Kuršių nerija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Iniciatyvos nebuvo jokios, kad vežtų asfaltą, tik suderinta schema“, – antradienį teismo posėdyje teigė Neringos savivaldybės administracijos direktorius E.Šakalys, nagrinėjant bylą dėl milijoninės žalos suniokojus Kuršių nerijos nacionalinį parką.

„Keliukai, kur buvo numatyta schema, buvo vietomis nepravažiuojami. Jais naudojosi miškininkai, gaisrininkai. Pavasarį buvo kertamas miškas, buvo sugadinti, lengvosios mašinos pro miško kelią negalėjo pravažiuoti. Buvo kalbėta ir jie sutiko sutvarkyti. Mums reikėjo, kad būtų pravažiuojamas ir jis buvo pravažiuojamas“, – sakė E. Šakalys.

Anot jo, tvarkyti kelius formuojant aplinkkelius normali praktika, taikoma visoje Lietuvoje.

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama mėnesio pradžioje atversta baudžiamoji byla, kurioje Kuršių nerijos nacionalinio parko niokojimu padarant 5,6 mln. eurų žalą kaltinami bendrovės „Akordas 1“ vadovas Gintautas Matulevičius, jo pavaduotojas Mindaugas Karpičius.

Jie savo kaltės neprisipažįsta, o jų gynėjai nurodo, jog frezuotas asfaltas saugomoje teritorijoje buvo išpiltas su Neringos valdžios žinia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas