Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

A.Anušauskas – apie baimes dėl „Wagner“: „Baikim šokti pagal Pu ir Lu dezinformacines žinutes“

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas socialiniuose tinkluose sureagavo į girdimus raginimus ko nors imtis dėl Baltarusijoje įsikūrusių „Wagner“ grupuotės karių grėsmės Lietuvai. Jo įrašas ironiškas, ministras sako, kad neturėtume bijoti savo šešėlio.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

„Estija tveria, o ką mes? Latvija stato, o kur mes? Lenkija permeta, o kodėl mes? Ko gero patys dažniausi klausimai šiuo metu. Vagnerininkų emblemoje yra kaukolė – oj kaip baisu... Tokių emblemų galima ir daugiau pasigaminti, bet kaip tai pakeičia samdinių aprūpinimą amunicija (nėra), sunkiąja technika (paliko Ru) ir pagaliau smegenimis (niekada neturėjo)?

Lukašenka vos nulaiko Prigožiną, o Putinas vos nulaiko Lukašenką? Ane? Jau patikėjot? Juk dar yra „baisioji“ Tik Tok'o armija, kuri niekaip nepasiekia kovos lauko. Tad gal išmokim informaciniame kare skirti realius dalykus, nuo dezinformacinių“, – feisbuke rašo krašto apsaugos ministras.

Jo teigimu, „mažai kas kreipia dėmesį, kad Lenkijos kariuomenės pastovios dislokacijos vietos iki neseno laiko buvo ne rytinėje šalies dalyje, o centrinėje ir vakarinėje“. O pastaraisiais metasi esą Lenkija didina savo kariuomenę, kurdama naujus dalinius rytinėje šalies dalyje 50-150 km nuo sienos, kur mato grėsmes.

„Palyginimui sugrįžkime prie Lietuvos, kurioje kariniai daliniai išsidėstę 20, 30, 40, 50, 80 km nuo potencialaus agresoriaus sienos. Tad iš esmės greta sienos budi mūsų aukštos parengties greito reagavimo batalionai, jau nekalbant apie kitus karinius dalinius, SOP.

Nepamirštam ir sąjungininkų amerikiečių, kurie kartu su su mūsų kariais yra 15-20 km nuo sienos Pabradės poligono lauko stovyklose.

Jeigu kas pamiršo geografiją, tai primenu – mes gyvename prie sienos“, – ironiškai rašo A.Anušauskas.

Jis teigia, kad turėtume atskirti tikrą informaciją nuo dezinformacijos: „Tad baikim šokti pagal Pu ir Lu dezinformacines žinutes. Per pastaruosius metus Lietuvos kariuomenės (nekalbant apie sąjungininkus) galimybės ir ugnies galia ženkliai pasikeitė – turime realias galimybes iš šarvuotos technikos naikinti kelis šimtus šarvuotų ir nešarvuotų taikinių vienu metu, iki tankų imtinai.

Karinis mobilumas ir gebėjimas greitai pervežti amuniciją ir kitus karinius krovinius padidėjo kelis kartus, šiais metais stipriai plečiasi mūsų gebėjimai naikinti artimu nuotolių taikinius ore, ženkliai pasididinome amunicijos ir kitas reikalingas atsargas... Pagaliau nepamirškime, kad esame viso NATO aljanso gynybinės sistemos dalis.

Todėl baikim baimintis savo šešėlio, o pasistenkim, bent jau nenuvertinti mūsų kariuomenės galimybių, kuri per artimiausius 1-3 metus sukurs ir dar papildomus ar visiškai naujus pajėgumus – HIMARS, NASAMS, elektroninės kovos ir kt.“, – rašė ministras.

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos autoritatinis lyderis Aliaksandras Lukašenka sekmadienį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pareiškė, kad šalyje esantys „Wagner“ kovotojai ėmė jam kelti stresą, nes nori „išvykti į Vakarus“, į „ekskursiją“. Jis taip pat pareiškė, kad laiko „Wagner“ samdinius šalies centrinėje dalyje ir kad Minskas kontroliuoja situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas