Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 31

A.Anušauskas apie M.Gorbačiovą: jis buvo nusikaltėlis, įsakęs žiauriai malšinti taikius protestus

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas feisbuke sureagavo į antradienį vakare pasirodžiusią žinią paskutinio Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo mirtį. „Jis buvo nusikaltėlis, įsakęs žiauriai malšinti taikius protestus“, – rašo ministras.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prisimenu kai 1982-1985 m. vienas po kito buvo nuo deguonies atjungiami generaliniai sekretoriai, Michailas Gorbačiovas Vakaruose sukėlė euforiją. Ne iškart, bet sukėlė.

Bet jis buvo nusikalstamos partijos lyderis ir prigimties nepakeisi net su Glasnost. Jis buvo nusikaltėlis, įsakęs žiauriai malšinti taikius protestus Vilniuje, Tbilisyje, Alma Atoje, Baku ir kituose miestuose.

Atgailos nebuvo. Tai toks prisiminimas, nors apie mirusius kalbama gerai arba nieko. Na ne šį kartą. Vienintelis pliusas – pasirašė Sovietų Sąjungos kapituliaciją“, – rašo A.Anušauskas.

Apie buvusio Sovietų Sąjungos prezidento M.Gorbačiovo mirtį pranešta antradienį. Teigiama, kad sulaukęs 91 metų jis mirė dėl ligos Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje.

Lietuvoje M.Gorbačiovas prisimenamas kaip žmogus, 1991 m. sausį įsakęs kariuomenei naudoti jėgą prieš taikius protestuotojus ir bandęs uždusinti Lietuvos nepriklausomybę ekonomine blokada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas