Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

A.Anušauskas padėkojo išvykstančiam JAV ambasadoriui už paramą Lietuvos saugumo užtikrinimui

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas rugpjūčio 1 d. susitiko su kadenciją baigiančiu JAV ambasadoriumi Robertu Gilchristu bei padėkojo jam už paramą stiprinant dvišalį gynybinį Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / K. Kavolėlio nuotr.

R.Gilchristas į Lietuvą atvyko 2020 metų pradžioje. Ambasadorius eidamas šias pareigas susidūrė su įvairiais išbandymais – COVID-19 pandemija, nelegalios migracijos krizė, Rusijos karas Ukrainoje. R.Gilchristo kadencijos metu augo JAV parama Lietuvos pajėgumų vystymui, sulaukėme sprendimo dėl JAV pajėgų nuolatinių rotacijų Lietuvoje, ambasadorius aktyviai rėmė Rūdninkų poligono ir kitos Lietuvos karinės infrastruktūros vystymą.

„Jūsų kadencijos metu tikrai netrūko iššūkių. Galiu patikinti, kad visų šių iššūkių metu jautėme jūsų paramą ir JAV buvimą šalia, o tai mūsų regiono saugumui yra itin svarbu. Galiu tvirtai pasakyti, kad per pastaruosius kelerius metus mūsų dvišalis bendradarbiavimas gynybos srityje tikrai tapo dar glaudesnis ir intensyvesnis. Ačiū už jūsų paramą ir indėlį“, – ambasadoriui sakė ministras A.Anušauskas.

JAV – strateginė Lietuvos sąjungininkė. Aktyviai saugumo užtikrinimo priemonėse Baltijos šalyse dalyvaujantys amerikiečiai, stiprindami regiono saugumą ir stabilumą, prie Lietuvos gynybos prisideda ne tik lėšomis Lietuvos kariuomenės pajėgumams stiprinti, bet ir karinės infrastruktūros Lietuvoje plėtrai. Itin svarbus Lietuvai yra nepertraukiamas JAV karinis buvimas šalyje: šiuo metu Pabradėje tarnauja jau 7-oji JAV karinių pajėgų rotacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas