2023 09 21 /11:25

A.Anušauskas sako, kad Lenkijos parama Ukrainai nesvyruoja, premjero žodžiai – iškraipyti

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Varšuvos pozicija dėl paramos Ukrainai nesvyruoja, o žiniasklaida iškraipė Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio pareiškimus dėl Kyjivui nebetiekiamų ginklų.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nekomentuosiu iš konteksto ištrauktų žodžių, juo labiau, kad jie skamba visiškai kitaip. Antras dalykas – vakar buvau susitikęs su jų gynybos ministru, mes kaip tik kalbėjome apie paramą Ukrainai, Ramšteino formatą, koalicijas, tiekimus, tai yra visiškai priešingus dalykus“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė A.Anušauskas.

Jis tvirtino, kad viešai išsakyti M.Morawieckio pareiškimai buvo pateikti netiksliai.

„Jūs kartojate iš konteksto ištrauktus žodžius, kurie yra kitokie – jūs paskaitysite ir sužinosite patys, tai net linksnius pateikėte kitokius“, – pareiškė ministras.

A.Anušauskas vėliau žurnalistams pabrėžė, kad nesutarimai susiję ne su karine parama, o būtent su Varšuvos ir Kyjivo išsiskiriančiomis pozicijomis dėl grūdų eksporto, taip pat su spalio viduryje planuojamais Lenkijos parlamento rinkimais.

„Palaukite, išsispręs tie klausimai, susiję su grūdų rinka, išsispręs ir kiti. Dėl to siūlau labiau atvėsti, ramiau reaguoti į debatus, kurie vyksta Lenkijoje. Nes vis tik Lenkijos kontekstas yra rinkiminis ir tą mes puikiai suprantame“, – kalbėjo Lietuvos ministras.

Lenkijos ir Ukrainos ginčai įsiplieskė Varšuvai pratęsus ukrainietiškos žemės ūkio produkcijos importo draudimą, nepaisant to, jog savus apribojimus atšaukė Europos Sąjunga.

Stiprėjant nesutarimams tarp Varšuvos ir Kyjivo, trečiadienį M.Morawieckis pareiškė, kad Lenkija nebetiekia ginklų Ukrainai, nes siekia apsiginkluoti pati.

„Mes nebeperduodame ginklų Ukrainai, nes dabar apginkluojame Lenkiją modernesniais ginklais“, – žurnalistams atsakė M.Morawieckis, paklaustas, ar nepaisant aštrėjančio konflikto jo šalis ir toliau rems Kyjivą.

Lenkijos valstybės turto ministras Jacekas Sasinas ketvirtadienį patvirtino premjero žodžius, jog Lenkija nebetiekia ginklų, tačiau neatmetė, kad Varšuvos pozicija ateityje gali keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento