Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 19

A. Anušauskas su Kanados gynybos ministru aptarė regiono saugumą, oro gynybą

Dalyvaudamas Halifakso tarptautiniame saugumo forume, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Kanados gynybos ministru Billu Blairu (Bilu Bleru) aptarė regiono saugumo klausimus.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Gynyba Lietuva Kanada

Susitikimo metu Lietuvos ministras atkreipė dėmesį, jog būtina spartinti Vilniaus viršūnių susitikimo metu pasiektus susitarimus dėl regioninių gynybos planų, o ypač – dėl oro gynybos rotacinio modelio įgyvendinimo, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Be kita ko, A. Anušauskas pakvietė Kanadą prisijungti prie Lietuvos buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos.

„Šiandien Halifakso tarptautiniame saugumo forume daug dėmesio skiriama karui Ukrainoje. Nors pasaulį krečia vis nauji konfliktai, kyla daug saugumo iššūkių, tačiau mūsų, sąjungininkių, parama kovojančiai Ukrainai turi išlikti sutelkta, nuosekli ir vedanti pergalės link. Turime kartu palaikyti Ukrainos siekį tapti NATO nare“, – sakė ministras.

Kanados gynybos ministras savo ruožtu patvirtino, kad jo šalis pasiruošusi investuoti daugiau pajėgumų į NATO rytinio pakraščio sąjungininkių saugumą.

Anot B. Blairo, Kanada, kaip viena iš NATO įkūrėjų, tvirtai laikosi įsipareigojimo kolektyvinei gynybai, todėl daugiau nei dvigubina nuolatinio buvimo karių skaičių Latvijoje, bendradarbiauja kibernetinio saugumo srityje.

A. Anušauskas pakvietė kolegą oficialaus vizito į Lietuvą, padėkojo už Kanados indėlį į NATO oro policijos misiją, paramą Baltijos gynybos koledžo veiklai bei sprendimą atidaryti Kanados ambasadą Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas