Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16

A.Anušauskas: su NATO gynybos ministrais sutarėme dėl Rotacinio oro gynybos modelio

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas birželio 16 d. dalyvauja NATO gynybos ministrų susitikime Briuselyje, kuriame sąjungininkai susitarė dėl Rotacinio oro gynybos modelio, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
NATO gynybos ministrų susitikimas
NATO gynybos ministrų susitikimas / NATO nuotr.

„Su NATO gynybos ministrais sutarėme dėl Rotacinio oro gynybos modelio. Modelis nustato principus, kuriais remiantis šalys galės skirti antžeminės oro gynybos ir aviacijos pajėgumus, pradedant nuo NATO rytinio pakraščio. Tai leis užtikrinti greitesnį perėjimą į oro gynybą, gerins oro pajėgų parengtį ir suderinamumą“, – sakė A.Anušauskas.

„Lietuva pasirengė ir užtikrins palankias sąlygas Rotacinio oro gynybos modelio įgyvendinimui, įskaitant infrastruktūrą, priimančios šalies paramą, personalą. Kartu su Latvija ir Estija regione tam tikslui įsteigėme regione tarpusavyje susijungiančias dideles oro erdves, kurias karinių orlaivių treniruotėms ar kitoms reikmėms galime aktyvuoti valandų bėgyje“, – pridūrė ministras.

NATO gynybos ministrų susitikime taip pat sutarta dėl padidinto sąjungininkų kibernetinės gynybos įsipareigojimo. Patvirtintas naujas virtualios pagalbos kibernetines atakas patiriantiems sąjungininkams mechanizmas.

Briuselyje vykusiame susitikime aptartas ir naujai rengiamas planas, skirtas padidinti amunicijos ir ginkluotės gamybos apimtis bei atsargas, jį ketinama patvirtinti artėjančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas