Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė: gynybos pramonės plėtrai būtina panaikinti perteklinius ribojimus

Gynybos pramonės įmonėms Lietuvoje sunku plėstis, nes nėra kur testuoti kuriamų technologijų, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak jos, būtina naikinti perteklinius ribojimus ir suteikti galimybę gynybos įmonėms prieiti prie finansų ir kapitalo.

„Sako rinka, kad jeigu galėtume testuoti technologijas, pavyzdžiui, mūsų kariuomenės infrastruktūroje turimoje, ankstyvoje stadijoje, būtume galėję adapduoti tuos produktus, greičiau vystyti ir augti. Ir čia šnekamės su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene, kaip padaryti, kad jiems padėtume įsileisti tas įmones anksčiau“, – portalui „Verslo žinios“ sakė A.Armonaitė.

„Dabar, kai vyksta karas Ukrainoje, daug mūsų technologijų ir produktų yra išvežami ir testuojami ten bet kokioje stadijoje – nuo ankstyvos iki visiškai brandžios. Nes tiesiog ukrainiečiai sako „vežkit bet ką, žiūrim, testuojam, dirbam. Mums reikia visko“, – nurodė ministrė.

Anot jos, į gynybos sektorių Lietuvoje neretai žiūrima kaip į sritį, kurią reikia riboti, o ne skatinti, „gynybos pramonės įmonės negalėjo kurtis Laisvosiose ekonomikos zonose, gynybos įmonėms sunku prieiti prie finansų, kapitalo, pasiimti paskolas iš bankų“.

„Pirma, panaikinti kvailus ribojimus, antra, suteikti galimybę prieiti prie finansų ir kapitalo ir trečia, leisti testuoti ir išbandyti tas technologijas gana ankstyvoje stadijoje“, – apibendrino A.Armonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas