Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 01

A.Armonaitė prieš I.Šimonytę: kiek dar lėkščių suduš Vyriausybėje?

Derybas su Europos Komisija dėl mokesčių reformos raginanti tęsti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, regis, ne juokais įpykdė premjerę Ingridą Šimonytę, kolegės atžvilgiu nevengusią piktoko tono ir neslėpusią susierzinimo. Apžvalgininkai pastebi, kad nesutarimai valdančiojoje koalicijoje – ne naujiena, be to, artėjant rinkimų maratonui tarpusavio iečių laužymo gali būti dar daugiau.
Aušrinė Armonaitė, Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė
Aušrinė Armonaitė, Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nesutarimai tarp Laisvės partijos pirmininkės ir vienos konservatorių lyderių į viešumą išsiveržė per pirmadieninį Vyriausybės pasitarimą, kuriame svarstytas Europos Komisijos sprendimas dėl „Naujos kartos Lietuva“ plano keitimo ir papildymo naujomis investicijomis.

Prieš pasisakiusi A.Armonaitė sulaukė vargiai nuslepiamo I.Šimonytės nepasitenkinimo ir replikų.

VIDEO: I.Šimonytės ir A.Armonaitės nesutarimas Vyriausybės posėdyje

Kitą dieną Seime laisvietė aiškino, kad jos tikslas – ne geri santykiai su kažkuo, o atstovauti partijos programai ir pozicijai.

„Mus tam išrinko rinkėjai, mes esame sudelegavę save į tam tikras pozicijas, prisiėmę atsakomybę, tai į ją žiūrime labai rimtai. Mes esame valstybės pareigūnai, mes nesame kažkokie bičiuliai ir draugai“, – kalbėjo A.Armonaitė.

I.Šimonytė aiškino, kad pirmadienį Vyriausybės pasitarimo metu nieko neįvyko – esą vyko posėdis, svarstytas klausimas ir diskutuota.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Simonas Kairys, Gintautas Jakštas, Arūnas Dulkys, Ewelina Dobrowolska, Marius Skuodis, Kęstutis Navickas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Simonas Kairys, Gintautas Jakštas, Arūnas Dulkys, Ewelina Dobrowolska, Marius Skuodis, Kęstutis Navickas

Nors minėto pasitarimo metu premjerė paminėjo „dūžtančias lėkštes“, kitą dieną stebėjosi, kur kas kokias lėkštes rado.

„Čia jau jūs eikite ieškokite. (...) Aš čia antraštę kažkokią paskaičiau, kažkas iš jūsų matė kažkokių lėkščių, tai gal eis ten ir susirankios tas lėkštes“, – Seime žurnalistams kalbėjo ji.

Ne pirmas konfliktas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas