Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė turi žinią „heiteriams“: „Mumis neatsikratysite“

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad dar neaišku, kas laimės Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje, kur, suskaičiavus visus balsus, ji šiek tiek atsiliko nuo konservatorės Dalios Asanavičiūtės, kurią Vyriausioji rinkimų komisija jau skelbia nugalėtoja. Tai būtų vienintelis mandatas, kurį Laisvės partija galėtų gauti naujame Seime. Po tokio fiasko rinkimuose partijos lyderė kol kas miglotai kalba apie pasitraukimą iš partijos pirmininkės pareigų, tačiau Tomas Vytautas Raskevičius pabrėžė – pokyčiai vadovybėje bus reikalingi.

Apie vidurnaktį į Laisvės partijos būstinę sugrįžę jos lyderiai Tomas Vytautas Raskevičius ir Aušrinė Armonaitė, nepaisant prasto rezultato rinkimuose, pasitikti plojimais.

Vis dėlto, džiaugsmo nedaug – viskas, ką Laisvės partija gali laimėti, yra vienas mandatas Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje, kur kol kas A.Armonaitė atsilieka nuo konservatorės D.Asanavičiūtės.

„Kaip bus, taip bus“

Vyriausioji rinkimų komisija jau skelbia, kad suskaičiuoti visi balsai, o nugalėjo konservatorė Dalia Asanavičiūtė, aplenkusi A.Armonaitę 517 balsų.

Kandidatas Iškėlė Paduotų balsų skaičius
diplomatinėse atstovybėse paštu iš viso % nuo galiojančių biuletenių % nuo dalyvavusių rinkėjų
Dalia ASANAVIČIŪTĖ Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai 2132 5896 8028 51,66 49,10
Aušrinė ARMONAITĖ Laisvės partija 2479 5032 7511 48,34 45,94

Iš viso

4611 10928 15539 100,00 95,03

Tačiau Laisvės partijos lyderė dar turi vilties, nors pripažino, tai – loterija. Ta viltis - dar ne visi rinkėjų balsai, kaip ir per pirmąjį turą, atsiųsti. Jų bus laukiama iki penktadienio vakaro.

„Kaip bus, taip bus. Matom, kad dalies rinkėjų paštas nepasiekė, dalį pasiekė. Yra atviras klausimas – už ką tie balsai sukris. Kritinis momentas bus Jungtinė Karalystė“, – žurnalistams sakė A.Armonaitė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Aušrinė Armonaitė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Aušrinė Armonaitė

Paklausta, ar neketina atsistatydinti, ji atsakė, kad „pažiūrėsim“. Perklausta, nuo ko tai priklausys, ji užminė mįslę – „nuo kai ko“.

„Tikrai paskelbsime visus sprendimus tikrai ne tokiose akimirkose“, – pridūrė Laisvės partijos pirmininkė.

„Mumis neatsikratysite“

T.V.Raskevičius tikino, kad partijos vadovybės pasikeitimas – nėra „tikslas savaime“, tačiau tam tikri pokyčiai partijos vadovybėje bus reikalingi.

„Turime įsivertinti rinkimų rezultatus ir tai, kaip mums sekėsi ketverius dirbti, pasidaryti išvadas. Partijos vadovybės pasikeitimas nėra tikslas savaime, jis yra tikslas tam, kad Laisvės partija sugrįžtų, dalyvautų rinkimuose ir toliau telktų bendraminčius, įskaitant žmogaus teisių gynėjų bendruomenę“, – kalbėjo dabartinis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Tomas Vytautas Raskevičius
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Tomas Vytautas Raskevičius

Jis pats pralaimėjo kovą konservatoriui Žygimantui Pavilioniui Naujamiesčio-Vilkpėdės vienmandatėje apygardoje ir tvirtino jau sulaukęs dviejų darbo pasiūlymų iš privataus sektoriaus.

Tuo metu A.Armonaitė sakė dar negalvojusi, ką veiks nepatekusi į Seimą, tačiau pabrėžė – Laisvės partija nepasiduos.

„Yra, kas džiaugiasi tokiu prastu Laisvės partijos pasirodymu rinkimuose, tai aš noriu visus nuliūdinti – mumis neatsikratysite ir mes nepasiduosime“, – optimizmo nestokojo Laisvės partijos pirmininkė.

Dar vieną mandatą Laisvės partija galėjo laimėti Vilniaus Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, tačiau čia šios partijos atstovė Morgana Danielė irgi pralaimėjo konservatorei Paulei Kuzmickienei.

Iki šiol Laisvės partija buvo mažiausia konservatorių valdančiosios koalicijos partnerė su 10 mandatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai