Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 23 /09:22

A.Bilotaitė apie tvarką per Velykas: lapkričio 1-oji parodė, kad judėjimas rizikingas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad sprendžiant dėl galimų judėjimo suvaržymų per Velykas bus įvertinama lapkričio pradžios patirtis, kai Vėlinių laikotarpiu keliaujant žmonėms virusas galėjo paplisti plačiau.
Kontrolės postas kelyje Kaunas - Vilnius
Kontrolės postas kelyje Kaunas - Vilnius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Kalbant apie visas šventes, galima analogiją paimti į lapkričio pirmą. Tuo metu matėsi, kad žmonės judėjo ir po to turėjome tam tikras pasekmes, kad po švenčių, kai yra laisvas judėjimas, akivaizdu, kad žmonės važiuoja, žmonės lankosi ir tas gali pabloginti situaciją“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Pasak A.Bilotaitės, Vyriausybė karantino sąlygas balandžio mėnesiui svarstys kitą savaitę, o priimant sprendimus bus vertinami tuometiniai sergamumo rodikliai ir labiau užkrečiamos britiškosios atmainos paplitimas.

Paklausta, ar Velykų savaitgaliui gali būti įvesti papildomi judėjimo apribojimai, ministrė atsakė: „Šią savaitę tokių sprendimų neturėtų būti daromi, bet kitą savaitę susirinksime ir aptarsime esamą situaciją tuo metu“.

VRM prašo prioriteto tvarka skiepyti 3 tūkst. pareigūnų

Vidaus reikalų ministerija paprašė Sveikatos apsaugos ministerijos į skiepijimo prioritetų sąrašą įtraukti 3 tūkst. pareigūnų, kurie turi didžiausią riziką užsikrėsti koronavirusu, pranešė vidaus reikalų ministrė.

„Pateikėme dar vieną sąrašą žmonių, kurie buvo išgryninti, tai tie, kurie turi didžiausią riziką, apie 3 tūkst. pareigūnų, pateikėme šitą sąrašą Sveikatos apsaugos ministerijai, kad jie esant galimybei būtų pakelti į prioriteto aukštesnę vietą, nes pareigūnai atlieka laba svarbų darbą užtikrindami karantino ribojimų laikymąsi ir turi daug kontakto“, – sakė A.Bilotaitė.

Kaip vėliau BNS informavo VRM atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič, skiepyti siūloma penkių VRM pavaldžių tarnybų – Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Viešojo saugumo tarnybos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos – pareigūnus.

„Natūralu, kad daugiausia siūloma policijos pareigūnų, nes tai yra didžiausia organizacija“, – aiškino ministerijos atstovė.

Ji pridūrė, kad pareigūnai šiame sąraše sudaro „didžiąją daugumą“.

Sveikatos apsaugos ministerija anksčiau pranešė, kad šią savaitę žada peržiūrėti skiepijimo prioritetų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas