Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 06

A.Bilotaitė: draudimas bendrauti daugiau kaip vieno namų ūkio nariams tebegalioja

Nors naktį iš antradienio į trečiadienį nustos galioti judėjimo ribojimai tarp savivaldybių, reikalavimas bendrauti tik vieno namų ūkio rate tebegalioja, pažymi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
Saulėta diena šeštadienio popietę
Saulėta diena šeštadienio popietę / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Nuo rytojaus nebegalioja judėjimo ribojimai tarp savivaldybių. Tačiau reikalavimai bendrauti tik vieno namų ūkio rate tebegalioja. Tad labai svarbu vengti kontaktų ir saugoti labiausiai pažeidžiamus mūsų visuomenės narius“, – antradienį feisbuke pabrėžė ministrė.

Ji dėkojo policijos pareigūnams, dirbusiems šventinio savaitgalio metu.

„Vien šį šventinį savaitgalį užtikrindami judėjimo apribojimų kontrolę dirbo apie 3 tūkst. policijos pareigūnų, jiems talkino šauliai, karo policija, Viešojo saugumo tarnyba ir kiti partneriai. Dalis šių žmonių neturėjo galimybės susėsti su šeima prie Velykų stalo“, – rašė A.Bilotaitė.

Ji vylėsi, kad „griežta judėjimo kontrolė šventiniu laikotarpiu padės mums išlaikyti stabilius sergamumo rodiklius ir pamažu judėti link didesnių atlaisvinimų“, o skiepijimo tempai augs.

„Tai padės greičiau grįžti į mums įprastą kasdienybę su mažiau apribojimų ir daugiau saugumo nuo koronaviruso“, – teigė A.Bilotaitė.

Tęsiantis karantinui su tam tikromis išimtis draudžiami daugiau nei vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio artimi kontaktai.

Bendrauti leidžiama turint dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių artimus kontaktus, jeigu viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo arba ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo ir jo nepilnamečiai vaikai (įvaikiai, globotiniai (rūpintiniai)), arba nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo.

Tokiems artimų kontaktų turintiems šeimų ir (ar) namų ūkio nariams draudžiama turėti artimų kontaktų su kitais asmenimis darbo ir kitose vietose.

Taip pat – dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių artimus kontaktus atvirose erdvėse, ar neatidėliotinais atvejais, kai reikia suteikti pagalbą, prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas