Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 06

A.Bilotaitė: Lietuvos sieną saugantiems pareigūnams bus skiriami priedai

Pareigūnams bus skirtos priemokos už darbą suvaldant ekstremalią situaciją dėl neteisėtos migracijos. Priedai pareigūnams ir kitiems darbuotojams skiriami už papildomų užduočių atlikimą, padidėjusį darbų mastą, už darbą, nustačius pareigūną veikiančius kenksmingus arba pavojingus veiksnius ar esant nukrypimams nuo normalių sąlygų, informavo Vidaus reikalų ministerija.
Koncertinos statybos Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje
Koncertinos statybos Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip pat pareigūnams bus kompensuojamos priemokos, mokėjimai už darbą poilsio ir švenčių dienomis, nakties ir viršvalandinį darbą tiems pareigūnams, kurie tiesiogiai dalyvavo valdant ekstremaliąją situaciją dėl neteisėtos migracijos.

„Pareigūnams, ypač Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, šiuo metu tenka milžiniški krūviai, jie saugo mūsų sieną nuo neteisėtos migracijos ir rūpinasi visu mūsų saugumu. Kiekvieną kartą jie susiduria su pavojumi, tačiau atlieka savo pareigą. Pareigūnų darbas vertas didžiausios pagarbos ir padėkos“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Taip pat pasieniečiams talkina pajėgos iš kitų Lietuvos institucijų, tarp jų kariuomenės, taip pat Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX, Estijos ir Austrijos pareigūnai. Lietuvos pasienį padeda saugoti virš 100 pareigūnų iš skirtingų Europos Sąjungos valstybių narių, taip pat atvyko Frontex automobiliai, sraigtasparniai bei termovizorinė įranga. Be to, Lietuva taip pat pradėjo tiesti fizinį barjerą – koncertinos tvorą. Migracijos departamentas priima daugiau darbuotojų, kad prieglobsčio prašymų nagrinėjimas vyktų sparčiau.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4112 migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas