Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 02

A.Bilotaitė: pareigūnų darbo sąlygoms – prioritetinis valstybės dėmesys

Ketvirtadienį beveik 350 Kauno apskrities policijos pareigūnų ir darbuotojų iš 10 skirtingų struktūrinių padalinių įsikūrė naujai įrengtose patalpose Radvilėnų plente, rašoma VRM pranešime spaudai.
Agnės Bilotaitės bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado Rustamo Liubajevo trumpa spaudos konferencija
Agnė Bilotaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi, kad pareigūnai dirbs moderniai įrengtose patalpose. Dėkoju Policijos departamento vadovybei už pastangas gerinti darbo aplinką. Pagrindinis mūsų prioritetas – tai pareigūnų gerovė, tinkamos darbo sąlygos ir sveikata ir darome viską, kad šių tikslų pasiektume. Kitų metų biudžete Policijos departamentui numatyti 37 mln. eurų, iš jų 20 mln. bus skirta atlyginimų didinimui. Policija eina modernumo link prisitaiko prie nūdienos iššūkių, o investicija į pareigūną – tai investicija į mūsų saugumą“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė.

Lietuvos policija naujam Kauno apskrities policijos komisariatui kėlė aukščiausius reikalavimus – siekė sukurti pažangią ir estetišką aplinką darbuotojams ir lankytojams. Naujasis pastatas yra ne tik šiuolaikiškas, bet ir leidžia gerokai sutaupyti eksploatacijos išlaidų. Šis pasatas yra pirmasis Lietuvoje energinio naudingumo A++ klasės administracinis pastatas, beveik visa jo eksploatacijai reikalinga energija gaunama iš atsinaujinančių šaltinių – saulės ir geoterminės energijos. Ant pastato stogų įrengta daugiau kaip 300 kilovatų (kW) galios saulės jėgainių, generuojančių energiją, kurios visiškai užteks aprūpinti pastatą elektros energija, reikalinga jam šildyti ir vėsinti. Moderni šildymo ir vėsinimo, vėdinimo sistema sukurs kokybišką mikroklimatą, užtikrins komfortiškas darbo sąlygas.

„Naujos patalpos mums išties buvo reikalingos. Nuo šiol čia dirbs beveik trečdalis Kauno policijos pareigūnų. Patalpos yra funkcionalios, moderniai įrengtos. Tikimės, kad tai pakels ir pareigūnų motyvaciją, o motyvuotas pareigūnas teikia kokybiškesnes paslaugas“, – naujojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys.

Visą gruodžio mėnesį į naująjį pastatą kraustysis pareigūnai ir darbuotojai iš įvairiausių Kauno apskrities policijos padalinių, kurie buvo įsikūrę ne viename policijos administruojamame pastate Kaune. Čia nuo šiol dirbs Dainavos, Žaliakalnio ir Santakos policijos komisariatų pareigūnai, įsikurs Viešosios tvarkos valdyba (Bendruomenės pareigūnų veiklos, Licencijavimo, Prevencijos bei Tarnybos

organizavimo skyriai), Aptarnavimo skyrius, Kriminalistinių tyrimų valdyba ir dar keletas kitų padalinių. Gyventojus naujame pastate taip pat aptarnaus ir Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus pareigūnai. Pasikeitusį šių padalinių adresą, kaip juokauja patys, pareigūnai, teks įsiminti ne gyventojams, bet ir jiems patiems, nes ne vienus metus buvo dirbta visai kitose Kauno miesto vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai