Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 03

A.Bilotaitė: VSAT perduos Šaulių sąjungai vienuolika visureigių

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, ketina perduoti Lietuvos šaulių sąjungai vienuolika Valstybės sienos apsaugos tarnybai prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VSAT) priklausančių visureigių, rašoma pranešime spaudai.
Visureigis
Visureigis / Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Pasienio tarnyba kasmet atnaujina savo automobilių parką, todėl perduos 2007 metais įsigytus vienuolika visureigių. Šie visureigiai, nors jų naudojimo laikas formaliai ir pasibaigęs, yra tinkami naudoti ir pravers šaulių vykdomoms funkcijoms atlikti.

Anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, šis bendradarbiavimo pavyzdys dar kartą įrodo glaudų ir prasmingą tarnybų, kurias vienija bendra pareiga tarnauti valstybei, ryšį.

„Pastarasis laikas parodė, kokia svarbi mūsų valstybei yra visuomeninių organizacijų veikla. Lietuvos šauliai per pandemiją stovėjo ir stovi priešakinėse gretose ne tik kartu su mūsų statutinių tarnybų pareigūnais – užtikrina karantino apribojimų įgyvendinimą, bet ir šalia medikų raudonuosiuose ligoninių skyriuose, kovojančiuose su koronavirusu.

Atsirado galimybė padovanoti Lietuvos šauliams VSAT jau nebereikalingas transporto priemones, šauliai mus patikino, kad šie nebenauji visureigiai jiems bus naudingi. Viliamės, kad jie tarnaus ilgai ir patikimai“, – sako vidaus reikalų ministrė A.Bilotaitė.

Minėtos VSAT transporto priemonės yra reikalingos, kad būtų sustiprintos Šaulių sąjungos galimybės padėti pasienio pareigūnams prireikus vykdyti skubias operacijas valstybės sienos apsaugai užtikrinti ir kad pagerintų šaulių mobilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas