Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 04 /18:29

A.Butkevičius į olimpiadą neišvyko dėl per brangių skrydžių, prezidentūra rado tris kartus pigesnių bilietų

Premjeras Algirdas Butkevičius atsisako skirsti į Rio de Žaneire vyksiančias olimpines žaidynes, nes viešųjų pirkimų metu agentūrų pateikta net ir žemiausia skrydžių kaina visai delegacijai, anot jo, yra nepriimtina. Keturis žmones agentūra pasiūlė nuskraidinti už 44 tūkst. eurų, tuo metu į Rio de Žaneirą išvykusi prezidentė Dalia Grybauskaitė už kelionę sumokėjo gerokai pigiau – 15 tūkst. eurų už keturis asmenis.
Spaudos konferencija Lukiškių aikštėje
Algirdas Butkevičius / Valerijos Guiskajos/15min nuotr.

Premjero delegacijai pasiūlyta kaina – milžiniška

„Net ir prieš pusmetį pradėjus planuoti vizitą į Braziliją ir pagal viešųjų pirkimų įstatymą siekiant surasti pigiausius bilietus – šių kaina pagal pateiktą pasiūlymą atrodo gerokai išpūsta. Ministras pirmininkas sako, kad, sužinojęs kainą visai delegacijai, jis nėra linkęs pritarti tokioms vizito išlaidoms ir atsisako vykti į Rio de Žaneirą. Vyriausybės kanceliarija privalo pirkimus vykdyti pagal Viešųjų pirkimų įstatymą. Šiuo atveju – pasiūlymus pateikė trys agentūros, mažiausia bilietų kaina keturiems delegacijos asmenims siekia net 44 tūkstančius eurų“, – sako premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Jei premjeras galėtų vykti į Braziliją kaip eilinis asmuo be palydos, jei galėtų pirkti bilietus viešai prieinamuose skrydžių portaluose ar oro linijų tinklalapiuose be viešųjų pirkimų – kelionės išlaidos sumažėtų net kelis kartus.

„Apgailestaujame, kad ministras pirmininkas negalės stebėti žaidynių Brazilijoje ir ten – vietoje – palaikyti Lietuvos sportininkų, bet negalime švaistyti mokesčių mokėtojų lėšų, kai matome, kad kainos yra nekonkurencingos“, – teigia premjero patarėja.

D.Grybauskaitė nusipirko pigiau

Palaikyti Lietuvos sportininkų olimpinėse žaidynėse ketvirtadienį išvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė. Darbo vizito Rio de Žaneire metu šalies vadovę lydės 3 asmenys.

Delegacijos bilietai kainavo apie 15 tūkst. eurų. ​

Kaip teigiama prezidentės Spaudos tarnybos 15min pateiktame atsakyme, Tarptautinis olimpinis komitetas moka už delegacijos apgyvendinimą, o Prezidento kanceliarija padengia skrydžio išlaidas. Delegacijos bilietai kainavo apie 15 tūkst. eurų. ​

D.Grybauskaitė į olimpines žaidynes Rio de Žaneire vyksta palaikyti šalies sportininkų, taip pat vizitą išnaudos susitikimams su užsienio šalių lyderiais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

Valstybės vadovė Rio de Žaneire dalyvaus 2016 metų vasaros olimpiados atidarymo ceremonijoje, stebės plaukikų Giedriaus Titenio ir Rūtos Meilutytės pasirodymus bei kartu su viso pasaulio krepšinio gerbėjais žiūrės Lietuvos ir Brazilijos vyrų rinktinių dvikovą olimpiniame krepšinio turnyre.

Vizitas Brazilijoje bus išnaudotas ir pokalbiams aktualiais tarptautinės politikos klausimais su užsienio šalių vadovais. Savo dalyvavimą Olimpinėse žaidynėse yra patvirtinę 38 valstybių, vyriausybių, tarptautinių organizacijų vadovai ir atstovai, tarp jų – Jungtinių Tautų Generalinis sekretorius, JAV valstybės sekretorius John Kerry, JAV pirmoji ponia Michele Obama, Belgijos, Nyderlandų, Liuksemburgo, Monako karališkosios poros, Danijos sosto įpėdinis, Vokietijos, Gruzijos, Vengrijos, Argentinos, Kolumbijos prezidentai, Italijos, Nyderlandų premjerai ir kiti lyderiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Loreta Graužinienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Loreta Graužinienė

Palaikyti Lietuvos sportininkų olimpinėse žaidynėse ketvirtadienį išvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės spaudos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad ji stebėti olimpinių žaidynių į Rio de Žaneirą nevyks, nes prezidentei išvykus, o premjerui atostogaujant, lieka dirbti Lietuvoje.

Vasaros olimpinės žaidynės vyks 31 kartą. Šiemet 28 olimpinėse sporto šakose varžysis daugiau kaip 10,5 tūkst. atletų iš 206 pasaulio šalių. Lietuvos delegaciją sudaro 67 sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus