Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 31

A.Dulkys dar laukia NVSC atsakymų į klausimus, kuriuos uždavė antradienį

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dar laukia atsakymų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio, į klausimus, kuriuos uždavė antradienį.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai BNS informavo ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Antradienį vyko susitikimas su juo (R.Petraičiu – BNS), po kurio ministras išsiuntė raštą su klausimais, į kuriuos prašė atsakyti nedelsiant – dėl veiklos organizavimo, neapskaitytų mirčių ir taip toliau“, – ketvirtadienį popiet BNS sakė A.Dulkio atstovė.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad vykdant NVSC veiklos skaitmenizavimą, rastos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

Ministerijos teigimu, palyginus NVSC ir Registrų centro spalio-gruodžio mėnesių duomenis nustatyta, kad neapskaitytos 324 mirtys nuo koronaviruso ir 480 mirčių dėl kitų priežasčių, kai mirusieji sirgo koronavirusu.

Šį klausimą A.Dulkys su R.Petraičiu antradienį aptarė nuotolinio susitikimo metu ir paprašė pateikti išsamų situacijos vertinimą raštu.

I.Šimonytė vėliau pareiškė, jog NVSC vadovybė turi atsakyti už susidariusią situaciją.

Opozicinės socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog valdančiųjų kritika NVSC dėl netikslios COVID-19 statistikos tėra priedanga ieškant kaltų dėl blogėjančios pandemijos valdymo situacijos.

„Kviečiu ir premjerę, ir ministrą susilaikyti nuo raganų medžioklės, nes taip galime visai sugriauti jau seniai virš galimybių ribos veikiančią sistemą“, – sako G.Paluckas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Jo teigimu, statistiką bus galima perskaičiuoti vėliau, o šiuo metu „reikia daryti tai, ką reikia, o ne ūbauti ir ieškoti kraštinių“.

„Koneveikti NSVC, kad jie vos ne valstybės priešai, suprask, neva „paslėpė“ mirusiuosius nuo Covid-19, yra niekur nevedantis kelias“, – aiškino socialdemokratų lyderis.

Su R.Petraičiu BNS susisiekti ketvirtadienį nepavyko. NVSC atstovė Austina Vžesniauskaitė atsakymo BNS taip pat nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito