Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 18 /14:30

A.Dulkys paliko salę PSO susitikime Stambule, Rusijai neplanuotai paprašius žodžio

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys protestuodamas paliko salę Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) susitikime Stambule, Rusijai paprašius žodžio, kuris nebuvo planuotas.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Vakar buvo ministrų pasisakymai. Palikau salę solidarizuodamasis su Ukraina, kai žodžio paprašė Rusija“, – BNS penktadienį sakė A.Dulkys.

Jo teigimu, kitų šalių atstovai salės nepaliko.

Pasak A.Dulkio, į susitikimo darbotvarkę Rusijos sveikatos apsaugos viceministro pasisakymas nebuvo įtrauktas.

Stambule kovo 16-18 dienomis vyksta PSO Europos regiono biuro organizuojamas susitikimas dėl migrantų sveikatos.

Vis dėlto, pasak ministro, jame daugiausia kalbėta apie Rusijos karą Ukrainoje.

„Praktiškai renginys tapo beveik tik apie Ukrainą. Bent jau Europos šalys kalbėjo išskirtinai apie Ukrainą“, – teigė Lietuvos sveikatos apsaugos ministras.

Pasak ministro, Lietuva yra pasirengusi suteikti visą įmanomą pagalbą Ukrainos pabėgėliams gauti kokybišką sveikatos priežiūrą Taip pat ministras A.Dulkys dar kartą patvirtino visišką Lietuvos solidarumą su Ukrainos žmonėmis ir išreiškė reikalavimą Rusijos Federacijai nedelsiant nutraukti šią agresiją.

Dalyvaudamas ministrų diskusijoje, A.Dulkys pasisakė dėl esamos pabėgėlių situacijos Lietuvoje ir ateities krypčių. Kalbėdamas ministras pabrėžė, kad labai svarbu užtikrinti bendrą visų sektorių atsakomybę, nes migracija apima daug aspektų, nepriklausančių sveikatos sektoriui, o vieningas požiūris į sveikatą yra itin svarbus. Be to, A.Dulkio teigimu, šalys, kuriose gyvena vis daugiau migrantų ir pabėgėlių, taip pat susiduria su iššūkiu, kaip išlaikyti savo sveikatos priežiūros sistemas finansiškai tvarias.

Šiuo metu per dieną iš Ukrainos priimame apie 1000 pabėgėlių

„Tai taip pat yra aspektas, kurio reikia nepamiršti. Lietuva matė išaugusius migracijos srautus praėjusią vasarą ir padidėjusius migracijos srautus iš Ukrainos, atsižvelgiant į dabar vykstantį karą. Šiuo metu per dieną iš Ukrainos priimame apie 1000 pabėgėlių“, – sakė ministras A.Dulkys, palaikydamas poziciją, kad itin svarbu užtikrinti saugų pabėgėlių iš Ukrainos patekimą į teritorijas pagal visus tarptautinius standartus.

„Būtina suvienyti mūsų pastangas ir veiksmus, kad būtų užtikrintas saugus pravažiavimas, kad būtų galima tranzitu gabenti medicinos reikmenis, teikti gyvybiškai svarbias paslaugas ir sveikatos bei humanitarinės pagalbos darbuotojus. Neturime leisti, kad ši humanitarinė katastrofa tęstųsi“, – įsitikinęs ministras.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva jau teikia pagalbą Ukrainos pabėgėliams, įskaitant galimybę gauti kokybišką sveikatos priežiūrą, psichikos sveikatos priežiūrą ir psichologinę pagalbą, vaistus, vakcinas, nepatiriant jokių finansinių sunkumų ir yra įsipareigojusi tai daryti ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas