Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 19 /16:09

A.Dulkys: tikėjomės, kad vakcinacijai registruosis daugiau žmonių

Per tris dienas vakcinacijai nuo COVID-19 registravosi apie 50 tūkst. šalies gyventojų, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Pasak jo, tikėtasi, kad besiregistruojančiųjų srautai bus didesni.

„Norisi paskatinti registruotis. Pripažinsiu, kad tikėjomės didesnio registracijos skaičiaus, nes vakcinų tikrai turime“, – trečiadienį per spaudos konferenciją po Vyriausybės posėdžio kalbėjo ministras.

Registruotis vakcinacijai galite čia.

Šią savaitę vakcinacijai nuo COVID-19 registruojami 45 metų ir vyresni gyventojai, kitą savaitę bus pradėti registruoti jaunesni.

„Visus 45 metų ir vyresnius gyventojus šią savaitę kviečiame tikrai aktyviai registruotis. Kitą pirmadienį atsivers 35 metų ir vyresnių grupė“, – tikino A.Dulkys.

Jo žiniomis, iki šiol vakcinacijai registravosi apie 50 tūkst. šalies gyventojų.

„Labai smagu, kad didžioji dalis išgirdo ir atsiliepė į prašymą ir registruojasi būtent per Koronastop.lt puslapį. Tai – geriausias ir greičiausias būdas registruotis. Be to, ten galima ir pasikeisti registraciją, jei reikia, atsišaukti“, – pažymėjo sveikatos apsaugos ministras.

Visuotinė elektroninė registracijos skiepams sistema pradėjo veikti pirmadienį.

Tiesa, tie, kurie neturi interneto prieigos ar vakcinacijai jų negali užregistruoti kas nors kitas, gali tai padaryti patys karštosios linijos telefonu 1808.

Linija veikia nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Paklaustas, kaip bus bandoma skatinti gyventojus registruotis vakcinacijai, taip pat – rinktis „AstraZeneca“ vakciną, kurios sunaudojimas prasčiausias, ministras įvardijo kelis kelius.

„Visais aspektais reikės dirbti – ir edukacijos prasme, ir komunikacijos prasme, Lietuva taip pat yra numačiusi rūpintis ir trečiosiomis šalimis dėl vakcinų pagalbos“, – teigė jis.

„Detalesnes išvadas mes galėsime padaryti tada, kai būsime atvėrę visas grupes po gegužės 31 dienos“, – pridūrė A.Dulkys.

Žada neatsipalaiduoti

Kassavaitinėje duomenų apžvalgoje Vyriausybė padarė prielaidą, kad perlipome trečios bangos piką – nauji koronaviruso atvejai, teigiamų tyrimų procentas, 14 dienų sergamumas krenta ir pandemijos pagreitis mažėja.

Bet dėl to, pasak sveikatos apsaugos ministro, nederėtų atsipalaiduoti, o ypač vasarą.

Visiškai nenorim tokios vasaros, kokia buvo praėjusi vasara.

„Labai norisi, kad taip ir būtų, kaip sako ekspertai ir analitikai, kad mes čia leidžiamės nuo tos bangos kalnelio. Bet noriu užtikrinti, kad sveikatos apsaugos sistemos žmonės, jos politiką formuojantys žmonės į tai nežiūrime atsipalaidavę.

Manau, šituo požiūriu, visiškai nenorim tokios vasaros, kokia buvo praėjusi. Praėjusią vasarą atsipalaidavo ir žmonės, ir tie, kurie turėjo rūpintis tais žmonėmis. Mes manome, kad vasarą turėsime labai darbingą“, – kalbėjo A.Dulkys.

O atsipalaiduoti, anot jo, negalime, nes koronavirusas mutuoja, o naujos jo atmainos plinta visuomenėse:

„Viruso mutacijos yra, be to, galima labai lengvai vėl kelyje sutikti naują kalniuką.“

Dėl karantino pratęsimo spręs kitą savaitę

Trečiadienį Vyriausybė atlaisvino kai kuriuos karantino ribojimus.

Kuriam laikui bus pratęstas karantinas, A.Dulkys kol kas teigė negalintis pasakyti – esą įprastai tai daroma mėnesiui, tačiau ministras siūlė nespekuliuoti datomis.

„Šitą klausimą kitą savaitę spręs Vyriausybė.

Pagal teisės aktus tradiciškai pratęsiama vienam mėnesiui. Bet gal dabar nespekuliuokime – kaip sutarta, vertindama visas tendencijas, matydama testavimo, vakcinavimo apimtis, kitą savaitę Vyriausybė svarstys, kaip elgtis su karantino statusu“, – kalbėjo A.Dulkys.

Karantinas įvestas pernai lapkričio pradžioje, šiuo metu jis galioja iki gegužės pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas