Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

A.Kupčinskas apie prie „Vardan Lietuvos“ prisijungusius bendražygius: „Apmaudu ir tiek“

Kauno savivaldybės tarybos opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos lyderė Edita Gudišauskienė antradienį pranešė, kad su kolega Vygantu Gudėnu jungiasi prie Sauliaus Skvernelio kuriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“. Konservatorius Seimo narys Andrius Kupčinskas feisbuke pasidalino apmaudu dėl bendražygių sprendimo. „Kolegų apsisprendimas buvo netikėtas“, – rašė jis.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Apmaudu ir tiek, dėl kolegų Editos ir Vyganto, po tiek metų... Kartu teko daug nuveikti dėl Kauno, pradedant Rail Baltica, baigiant Žalgirio arena ar išsivadavimu iš gazprominės šilumos monopolijos ir išpūstų šildymo kainų“, – feisbuke trečiadienį rašė Seimo narys.

A.Kupčinskui toks kolegų žingsnis buvo netikėtas.

„Esamoje situacijoje, tikėjausi, kad judesių prieš artėjančius savivaldos rinkimus Kaune bus, nes visos kitos partijos savivaldos rinkimuose nebeperlipa 4 proc. barjero. Todėl visada atsiras ieškančių ir siekiančių su naujomis jėgomis perlipti tą nustatytą kartelę“, – rašė A.Kupčinskas.

Kaip rašo politikas, ilgai laukti nereikėjo – du Kauno konservatoriai paskelbė prisijungiantys prie Sauliaus Skvernelio kuriamos partijos.

„Lieka jiems tik padėkoti už ankstesnę bendrystę, o laikas ir rinkimai parodys rezultatus“, – feisbuke rašė Seimo narys.

Anot A.Kupčinsko, konservatorių strategija Kaune – kad kuo daugiau partijų ar judėjimų būtų išrinkta į Miesto tarybą.

„Kaunui reikia ne tik būti Europos Kultūros sostine 2022m., bet ir susigrąžinti Sąjūdinės Demokratijos sostinės titulą 2023m.

Akivaizdu, kad dabartiniai vietos valdantieji tą irgi gerai supranta, kad nebepelnys tiek balsų, kiek 2019m., nebebus vienvaldžiai, todėl jiems bus reikalingi sąjungininkai dėl tolimesnio valdymo. Ir čia į pagalbą pirmiausia atskubės vardandemokratai, kurie ramiai užsimerks dėl „30 sekundžių demokratijos“ ir kitų antidemokratinių procesų Kaune.

Kita vertus, prisiminus Prezidento rinkimus ir jų rezultatus Kaune, rinkėjai jau pasakė ką galvoja apie tokią politinę partnerystę, kuri tada atsispindėjo gatvių agitaciniuose stenduose. Todėl bus pasimokyta ir priešrinkimininė koalicija nebus kuriama, vien tam, kad surinkti maksimaliai visus balsus, kurie išsibarstytų, jei eitų vienas junginys, kuris galimai vėl būtų ne prie širdies tam tikrai daliai. Po rinkimų būtų jau kita kalba.

Tačiau kol kas TS-LKD lieka vienintelė opozicinė jėga Kaune, kuri ir toliau dirbs dar labiau susitelkusi ir sieks, kad demokratiniai procesai neapleistų Kauno, o visi neskaidrūs sandoriai (nuo Ąžuolyno parkingo projekto iki Vičiūnų vandenvietės draustinio parceliavimo etc) būtų žinomi visuomenei. Gi artėjanti rinkimų kampanija Kaune žada būti įdomi, su sąlyga, kad tiesioginiai debatai vyks, medijos skirs tam dėmesio, o meras privalės juose dalyvauti, bet ne atostogauti, laikydamas tai bereikšmiu rinkimų atributu, nes rinkimai juk formalumas..!“, – feisbuke įžvalgomis dalijosi A.Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento