Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Širinskienė: be „Nemuno aušros“ bus sudėtinga sudaryti stabilią centro kairės koaliciją

Parlamentarė, „Nemuno aušros“ atstovė Agnė Širinskienė sako, kad be šios partijos bus sudėtinga sudaryti stabilią ir tvarią centro kairės koaliciją.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tikrai matome skaičius ir juos paskaičiuojame, manau, pakankamai realiai. Suprantame, kad rinkėjų dėka turėsime kažkur apie dvidešimt ar dvidešimt kelis frakcijos narius. (...) Tai lemia, kad sudaryti centro kairės koaliciją bus labai sudėtinga be mūsų, jeigu bus norima sudaryti tvarią ir stabilią koaliciją“, – LRT radijui antradienį sakė A.Širinskienė.

„Mes kol kas nematome, matydami visų tas raudonas linijas, galimybės sukurti koaliciją, kuri yra tvari ar turinti 70 ir daugiau balsų“, – kalbėjo Seimo narė.

A.Širinskienė teigė neabejojanti, kad Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) bus ta jėga, kuri formuos valdančiąją koaliciją.

Seimo narė kol kas abejoja, ar neatsidūrusi valdančiojoje daugumoje „Nemuno aušra“ skubėtų skelbtis opozicija.

„Mes tikrai esame atviri kalbėjimuisi centro kairėje ir vertiname visus tuos partnerius, su kuriais mūsų nariai dirbo ir būdami opozicijoje. Tikrai klausimas didžiulis, ar likę mažumoje mes ta opozicija skelbtumėmės ir skubėtume tą daryti, nes matome labai daug programinių panašumų ir jų matome daugiau negu skirtumų su kolegomis kairėje“, – sakė A.Širinskienė.

VIDEO: Agnė Širinskienė: tvirtos koalicijos be mūsų nebus

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, „Nemuno aušra“ rinkimuose liko trečia, surinkusi beveik 15 proc. rinkėjų balsų, tai jiems kol kas garantuoja 15 mandatų parlamente, vienmandatėse apygardose į antrąjį turą pateko 15 šios partijos atstovų.

Daugiamandatėje apygardoje daugiausia – 19,36 proc. – balsų gavo opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, antrojoje vietoje – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 17,96 proc. palaikymu.

Kaip potencialius koalicijos partnerius socialdemokratai įvardija ketvirtoje vietoje likusią Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ ir vos rinkimų kartelę perlipusią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito