Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Skaisgirytė: EK gynybos portfelis Lietuvai būtų labai geras

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja sako, kad gynybos portfelis Europos Komisijoje (EK) Lietuvai būtų labai geras.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Gynybos portfelis yra labai perspektyvus šita prasme ir, žinoma, kad kol kas dar turbūt per anksti sakyti, kokį tą portfelį gausime, tačiau gynybos portfelis būtų labai geras“, – Žinių radijui antradienį sakė Asta Skaisgirytė.

„Ir (Europos Sąjungos – BNS) plėtra, ir gynyba mums yra labai artimos sritys. Plėtra dėl to, kad esame tikrai aistringi plėtros šalininkai, ypač, jeigu kalbame apie Ukrainą ir Moldovą“, – teigė ji.

Lietuvos kandidatas į eurokomisarus konservatorius Andrius Kubilius praėjusį penktadienį po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda taip pat sakė manantis, kad šaliai galėtų atitekti su saugumu, gynyba ar ES plėtra susiję portfeliai Komisijoje.

„Gynybos portfelis bus visiškai naujas šioje Europos Komisijoje ir naujai sukurtas dėl to, kad gyvenimas diktuoja būtinybę turėti tokį eurokomisarą, kuris pirmiausia domėtųsi ir skatintų Europos gynybos pramonės plėtrą“, – kalbėjo A.Skaisgirytė.

Antradienį Seimas ketina apsispręsti dėl A.Kubiliaus kandidatūros į eurokomisarus. Šalies vadovas jo kandidatūrai jau pritarė.

A.Kubilių į EK siekiama deleguoti prieš tai G.Nausėdai atmetus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Nuo 2019-ųjų Europos Parlamente dirbantis A.Kubilius šiemet į jį buvo perrinktas antrai kadencijai.

Lietuvos kandidatą į EK oficialiai siūlo Vyriausybė, jai turi pritarti šalies vadovas ir Seimas. Kandidatui reikia ir Europos Parlamento pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas