Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

A.Skaisgirytė: opozicijos atėjimas į valdžią Lenkijoje būtų gera žinia Europai

Proeuropietiškos opozicijos atėjimas į valdžią Lenkijoje būtų gera žinia Europai, tačiau apie tai kalbėti kol kas anksti, po sekmadienį įvykusių kaimyninės šalies parlamento rinkimų sako prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė, pabrėždama, jog šalių bendradarbiavimas bet kuriuo atveju išliks glaudus.
Asta Skaisgirytė-Liauškienė
Asta Skaisgirytė-Liauškienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žinoma, kad (Donaldo) Tusko vadovaujama opozicija yra labai koeuropinė, todėl visais parametrais tai yra gera žinia Europai. Tačiau vėl gi, turėkime mintyje, kad tai dar nėr įvykęs faktas“, – pirmadienį LRT radijui sakė ji.

Balsavusių rinkėjų apklausos rodo, kad valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS) laimėjo sekmadienį vykusius Lenkijos parlamento rinkimus, bet opozicija turės galimybę jame suformuoti daugumą.

Opozicijos lyderis D.Tuskas sekmadienį pareiškė, kad PiS valdymas baigėsi.

Galutinius rezultatus tikimasi turėti antradienį ryte.

Pasak A.Skaisgirytės, labai tikėtina, jog Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda paves rinkimus laimėjusiai PiS pasiūlys formuoti vyriausybę.

„Tai dar laukia žingsnis, kai, greičiausiai PiS partija formuos vyriausybę, formuos koaliciją. Na, ir priklausomai nuo sėkmės ar nesėkmės tos koalicijos, bus daromi tolimesni žingsniai“, – sakė prezidento patarėja.

Ji ragino pernelyg neskubinti įvykių eigos ir akcentavo, kad Lietuva su Lenkija ir toliau palaikys „labai draugiškus, broliškus, kaimyniškus santykius, kas bebūtų valdžioje“.

„Manau, kad rasime sutarimą ir toliau mūsų bendravimas, kaip ir iki šiol, bus labai labai glaudus“, – sakė A.Skaisgirytė.

Pasak jos, saugumas ir toliau išliks svarbi tema tiek dvišaliuose, tiek regioniniuose santykiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas