Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

A.Skardžiaus apkaltos komisijos darbas pratęstas iki birželio 25-osios

Specialioji Seimo komisija, tirianti, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui, galės dirbti ilgiau. Antradienį parlamentas sutiko jos darbą pratęsti iki birželio 25 dienos.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už tai balsavo 87 Seimo nariai, prieš buvo keturi parlamentarai, šeši susilaikė.

Specialioji komisija pratęsti jos darbą prašė, nes Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar nebaigė ikiteisminio tyrimo dėl A. Skardžiaus.

„Iš STT negavome informacijos, ar jie baigia. Tarnyba tyrimą žadėjo baigti artimiausiu laiku. Tas laikas, manau, jau artėja. Iš to, kaip atrodo tas ikiteisminis tyrimas, jis turėtų eiti į pabaigą“, – BNS yra sakiusi apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

Specialioji Seimo komisija tiria, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui A.Skardžiui.

Komisija yra nusprendusi kol kas narplioti tik A.Skardžiaus šeimos verslo Baltarusijoje peripetijas, nes STT atliekamas ikiteisminis tyrimas neleidžia gilintis į kitas parlamentaro veiklas, dėl kurių jis kaltinamas interesų painiojimu ir galimu priesaikos sulaužymu.

2017 metų birželį STT po naujienų portalo 15min pranešimų grupei Seimo narių prašant pradėjo ikiteisminį tyrimą, ar A.Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus šiam verslui plėtoti. STT yra pranešusi, kad įtarimai niekam nėra pateikti.

Seimo Antikorupcijos komisija yra nustačiusi, kad Baltarusijos elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmonei „Investenergostroj“ paskolą yra suteikusi A.Skardžiaus žmona, valdanti 20 proc. šios įmonės akcijų. Kitas akcininkas – A.Skardžiaus draugas Romualdas Patalavičius.

Be to nustatyta, kad A.Skardžiaus šeimos iš dalies valdoma „Investenergostroj“ atsinaujinančių išteklių elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Seimo taip pat prašoma iš apkaltos komisijos pašalinti konservatorių Andrių Kubilių, nes jo sūnus buvo bendrovės „Modus Grupės“, turinčios energetikos verslo interesų Baltarusijoje, stebėtojų tarybos narys. Anot A.Širinskienės, dėl to fakto esą komisijai atsisako liudyti A.Skardžiaus šeimos draugas R.Patalavičius.

Nepaisant to, kad A.Kubilius pranešė, jog sūnus pasitraukė iš „Modus Grupės“ stebėtojų tarybos, A.Širinskienė tvirtino, kad konservatorius negali dirbti apkaltos komisijoje.

Dėl A.Kubiliaus pašalinimo iš apkaltos komisijos antradienį Seimas padarė pertrauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai