Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 17 /12:50

A.Tapinas sureagavo į I.Šimonytės tikinimus apie pasitikėjimą ministre: „Tikrai negaliu patikėti“

Visuomenininkas ir Laisvės TV įkūrėjas Andrius Tapinas feisbuke pranešė, kad kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), prašydamas pradėti tyrimus dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės ir kitų Kauno tarybos narių išlaidų, kurias kompensavo Kauno miesto savivaldybė. Vėliau jis sureagavo ir į Ingridos Šimonytės tikinimus, kad visiškai pasitiki ministre.
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė / BNS nuotr.

Nori tyrimų

Feisbuke A.Tapinas parašė, kad „kol iš premjerės ir visų skaidriųjų konservatorių yra tik spengianti tyla“, jis išsiuntė pareiškimus:

„STT prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl L.Šiugždinienės, išsireikalauti visų Kauno tarybos narių ataskaitas ir pradėti ikiteisminį tyrimą.

VMI prašydamas įvertinti ir pradėti tyrimą, ar Šiugždinienės ir kitų Kauno tarybos narių gautose pajamose ir pateiktose ataskaitose nėra mokestinių pažeidimų.“

Jis taip paironizavo esą svarstantis pakoreguoti savo metinę pajamų deklaraciją: „Išimti visas kruopščiausiai suregistruotas išlaidas ir tiesiog parašyti – „pernai prasti metai buvo, nieko neuždirbau, GPM – 0 eurų, patikėkit manim“.

Taip pat A.Tapinas teigia išsiųsiąs laišką Socialdemokratų partijos vadovams, kuriame paaiškins, kad ruošiasi teisminiam ieškiniui Jonavos savivaldybei ir merui. Taip pat paskutinį kartą ketina paprašyti Mindaugo Sinkevičiaus, Jonavos rajono mero, pateikti savo ir kitų Jonavos tarybos narių čekius ir sąskaitas.

Pareiškime STT A.Tapinas rašo, kad Kauno miesto savivaldybė piktybiškai neteikia viešų dokumentų – tarybos narių ataskaitų, viešosios informacijos rengėjams.

Vienintelė pateikusi tokią ataskaitą yra J.Šiugždinienė, tačiau ji, kaip pareiškime rašo A.Tapinas, kelia didelių įtarimų: „Joje įrašytos neegzistuojančios datos (2020 09 31, 2020 06 31), supainioti ketvirčiai, 2019 m. III ketvirčio (liepos-rugsėjo mėnesiai) išlaidų ataskaita datuojama 2019 06 28.“

Todėl jis prašo STT išsireikalauti Kauno miesto tarybos narių ataskaitas ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno miesto tarybos narių išmokų panaudojimo pagrįstumo ir teisėtumo. Taip pat pradėti ikiteisminį tyrimą dėl J.Šiugždinienės išmokų panaudojimo pagrįstumo ir teisėtumo.

Atsakė ir premjerei

Tuoj po šio A.Tapino įrašo feisbuke pasirodė ir premjerės Ingridos Šimonytės įrašas, kuriame ji tikina visiškai pasitikinti ministre J.Šiugždiniene.

Plačiau skaitykite čia: J.Šiugždinienei paskelbus tarybos išlaidų dokumentus, I.Šimonytė kartoja ja pasitikinti.

Reaguodamas į tai A.Tapinas parašė: „Trumpas komentaras dėl Šimonytės stojimo mūru už Šiugždinienę.

Aš negaliu patikėti. Tiesiog negaliu patikėti.

Kad savus galima taip gintis ir taip neturint argumentų. Taip, vsio zakono savus gynė Brazauskas, Butkevičius, Skvernelis, bet Šimonytė pasiekė naują lygį.“

Visuomenininkas pacitavo I.Šimonytę: „Tarsi siūlymas nereikalauti, kad vienas konkretus politikas už savo paviešintose ataskaitose nurodytus duomenis turėtų „prisiimti atsakomybę“, kai kiti, kuriems tokie klausimai lygiai taip pat gali būti keliami, patogiai kikens sau į kumštuką, nes jie kažkodėl praėjo žemiau radaro“.

Ir pakomentavo: „Ir net čia premjerė sako netiesą, nes juk puikiai supranta, kad niekas nepraeis žemiau radaro. Kad klausimai yra keliami visiems. Visų matijošaičių, sinkevičių ir kitų veikėjų čekiai ir ataskaitos bus išreikalauti per teismus. (...)

Nežinau, kaip jaučiasi tie, kurie tikrai tikėjo Šimonyte, jos pažadais apie naują skaidrumo standartą, vyriausybę be šešėlio. Nes visa tai nubraukta kaip ir nebūta.

Tikrai negaliu patikėti.“

Ministrė ataskaitas paviešino, bet neįtikino

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienio vakarą paviešino ilgai lauktas savo, kaip dar buvusios Kauno miesto tarybos narės, išlaidų ataskaitas.

Vis dėlto, net ir paviešinusi ataskaitas, J.Šiugždinienė tikino negalinti išlaidų pagrįsti čekiais, kadangi tokie nebuvo priimami.

„Tarybos kadencijos pradžioje siūliausi juos teikti. Man pasakė, kad jų nepriims. Elgiausi pagal galiojančią tvarką“, – rašė ministrė.

„Todėl, norėdama išsklaidyti visas abejones ir užtikrindama visuomenės teisę žinoti, vos gavusi dalinuosi su darbo taryboje veikla susijusiais dokumentais. Raginu ir kitus kolegas, buvusius ir esamus Tarybos narius, atvirai pateikti savo veiklos išlaidų ataskaitas“, – pridūrė ji.

Ji kartu pabrėžė, kad kas mėnesį jai, kaip ir kitiems tarybos nariams, buvo kompensuojamos su darbu taryboje susijusios išlaidos – 500–800 eurų.

„Per visą 20 mėnesių darbo Kauno miesto taryboje laikotarpį vidutiniškai mano tarybos nario veiklos išlaidos per mėnesį buvo 684,38 euro“, – sakė J.Šiugždinienė.

Plačiau skaitykite čia: J.Šiugždinienė paviešino ilgai lauktas ataskaitas: kokius įrodymus pateikė ministrė?

Andrius Tapinas į šį paviešinimą sureagavo ironiškai, teigdamas, kad su ministre veikiausiai gyvena paraleliniuose pasauliuose. O premjerės Ingridos Šimonytės retoriškai paklausė, ar ši ir toliau žada ginti ministrę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas