Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18 /10:39

A.Tapinas teismui skundžia Kauno savivaldybę: atsisakė pateikti tarybos narių ataskaitas

Visuomenininkas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas pranešė, jog kreipėsi į teismą dėl Kauno miesto savivaldybės atsisakymo pateikti jam visų tarybos narių ataskaitas, kaip jie naudojo savivaldybės skirtas išmokas.
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė / BNS nuotr.

A.Tapinas savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad ketvirtadienį Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams šiandien įteiktas skundas, kuriuo prašoma panaikinti Kauno miesto savivaldybės administracijos atsisakymą A.Tapinui pateikti 2019–2022 m. kadencijos visų Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, ataskaitas.

A.Tapinas prašo teismo įpareigoti Kauno miesto savivaldybės administraciją per 7 dienas pateikti 2019–2022 m. kadencijos visų Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, ataskaitas pagal Kauno miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento priedą.

A.Tapinas teigia, kad toks pat skundas netrukus bus įteiktas teismui ir dėl Jonavos rajono savivaldybės ir mero Mindaugo Sinkevičiaus elgesio piktybiškai nepateikiant tarybos narių išmokų ataskaitas pagrindžiančių dokumentų.

Jis teigia, kad kol kas ataskaitų nepateikia ir Palangos miesto savivaldybė.

Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išmokos sukėlė daugiausia šurmulio.

Pastaruoju metu daugiausia klausimų buvo keliama dėl švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės išlaidų jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais. J.Šiugždinienė paėmė 13,8 tūkst. eurų išmokų.

Trečiadienį paviešintose Kultūros ministro Simono Kairio ataskaitose matyti, kad jam dirbant Kauno taryboje išlaidos siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų, o finansų ministrės Gintarės Skaistės – daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

S.Kairys taryboje dirbo šešerius su puse metų, G.Skaistė – ketverius metus.

J.Šiugždinienė, G.Skaistė ir S.Kairys pripažįsta, kad neturi daugumą išlaidas pagrindžiančių dokumentų, nes niekas jų nereikalavo. Tačiau politikai tikina, kad lėšas naudojo pagal paskirtį.

Kaune tarybos nariams išmokos pervedamos avansu, o vėliau tarybos nariai ataskaitose tik nurodydavo, kam išleisdavo skirtus pinigus.

Vilniaus apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams. Taip pat viešojo intereso tyrimai vyksta Tauragės bei Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Ikiteisminiai tyrimai dėl galimo piktnaudžiavimo vyksta Neringoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Šilutėje ir Pagėgiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas