Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 12

A.Tapino išnarstyta Vilniaus politikė N.Jagelavičienė juokiasi iš suskaičiuotų 15 centų

Įvairių Lietuvos regionų savivaldybių tarybų narių išlaidas, kurias jie apmoka biudžeto pinigais, narstantis visuomenininkas Andrius Tapinas pradėjo skelbti duomenis ir apie didžiąsias savivaldybes. Vilniaus politikai kol kas paliesti tik vos vos. Tačiau viena iš tarybos narių Nijolė Jagelavičienė, kurios išlaidas už kelis mėnesius A.Tapinas jau paskelbė, tvirtina išleidžianti savo pareigoms vykdyti kur kas daugiau. Ji paragino „ne tyčiotis iš tarybos narių, o įteisinti algas jiems“.
Nijolė Jagelavičienė
Nijolė Jagelavičienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvusi Kauno miesto tarybos narė, dabartinė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė jau aiškinasi dėl gautų išmokų. Kaip teigia A.Tapinas paskelbė, ji „iki palikdama tarybą į kišenę įsidėjo 13 816 Kauno miesto žmonių eurų“.

J.Šiugždinienė sakė atsistatydinti neturinti priežasčių. Premjerė Ingrida Šimonytė tikina pirmiausiai privalanti pasikalbėti su ministre. Kad būtent premjerei teksią priimti sprendimus dėl savo kabineto narės, teigia ir prezidentūra.

Anot A.Tapino, prie pradėtų ikiteisminių tyrimų Neringoje, Šiauliuose ir Mažeikiuose, šią savaitę STT pridėjo Šilutę ir Pagėgius, o Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno ir Kauno rajono tarybų narių išmokų.

Visą gegužės 11 dienos A.Tapino tekstą galite rasti čia.

Vilnius – eilėje

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių išlaidų išsamios analizės A.Tapinas kol kas nepateikė, kaip teigė, gavęs suvestines ir ataskaitas bei peržiūrėjęs pusės narių ataskaitas, atsirinko tarybos narius, kurių dokumentus norės pamatyti. Savivaldybė esą užtikrino iki savaitės pabaigos juos pateiksianti.

Vilniaus tarybos nariams numatytos išmokos yra fiksuotos – ne daugiau nei 300 eurų per mėnesį ir jos, anot A.Tapino, „daugiau kaip tris kartus atsilieka nuo Kauno ar Kauno rajono“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas

„Tačiau ir be čekių matyti tam tikros tendencijos – ne visi tarybos nariai nori būtinai išsemti jiems leistiną maksimumą (apie juos būtinai parašysiu pilnoje Vilniaus ataskaitoje), bet didžioji dalis sėmė maksimumą, važinėjo per karantiną ir nusismulkino iki tiek, kad pateikdavo netgi Bolto sąskaitas už 1.35 euro.

Tai sukėlė man smalsumą ir aš paprašiau kelių Bolto sąskaitų, nes važinėjama buvo penktadieniais ir man kilo didelis klausimas, ar čia iš darbo, ar naktį iš baro“, – rašė A.Tapinas.

Prie įdomesnių momentų – ir A.Zuokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas