Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 22 /15:17

A.Veryga įvertino L.Kasčiūno elgesį: kokia čia izoliacija būdelėje?

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad saviizoliacijoje esantis, bet vertėjų kabinoje Seimo plenarinių posėdžių salėje dirbantis konservatorius Laurynas Kasčiūnas elgiasi nederamai. Jis stebisi, kas čia per izoliacija būdelėje, atėjus į darbo vietą. Į Seimo rūmus neatvykus iškviestai policijai, „valstiečiai“ žada inicijuoti parlamentinę kontrolę.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dirbti iš vertėjams skirtos kabinos Seimo plenarinių posėdžių salėje, L.Kasčiūnui buvo suteikta, kad valdantieji neprarastų balsų priimant valstybės biudžetą tuomet, kai parlamentaras po kontakto su sergančiu koronavirusu asmeniu turėjo saviizoliuotis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Kasčiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Kasčiūnas

„Valstietis“ Dainius Gaižauskas kolegai į Seimą iškvietė policiją. Tiesa, per posėdžio pertrauką konservatorius paliko kabiną, iš kurios dirbo.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad sulaukus pranešimo pareigūnai susisiekė su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais, kurie informavo, jog L.Kasčiūnas nėra įtrauktas į saviizoliuotis turinčių asmenų sąrašus, tad pranešimas nėra pagrįstas.

A.Verygos teigimu, jeigu L.Kasčiūnas izoliavosi, jis tai turėjo padaryti po kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu žmogumi.

„Tai tokia ir logika yra izoliacijos, kad iš pradžių ir nebus teigiamas testas greičiausiai, nes yra inkubacinis laikotarpis. Tokia logika yra izoliacijos: kai sužinai, kad turėjai aukštos rizikos kontaktą, jeigu tikrai taip buvo, aš irgi nežinau, kaip jis nusistatė, nenusistatė, kaip jis tą kontaktą įsivertino, koks jis ten buvo“, – aiškino politikas.

Nors Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), anot L.Kasčiūno, jam nenurodė izoliuotis, jis tai daro savanoriškai, A.Veryga stebėjosi – kokia izoliacija būdelėje?

„Kas čia per izoliacija būdelėje, atėjus į darbo vietą. Tai mes visi čia taip gali daryti. Tai arba yra izoliacija, arba jos nėra. Atėjimas į darbą – nesvarbu: į būdelę, į laiptinėlę, į sandėliuką – tai nėra izoliacija. Tai yra vaikščiojimas, kažkur važiavimas. Jeigu jau žmogus žino, kad jis turėjo kontaktą, jis privalo izoliuotis namuose, ne kažkokioje būdelėje“, – pabrėžė jis.

A.Veryga sakė, kad NVSC nespėja išsiaiškinti visų kontaktų. „Mes vieną dieną atsistoję į ekranus šnekame, kad būkite sąmoningi, saugokitės ir taip toliau. Kitą dieną sakome: negavau žinutės“, – komentavo buvęs sveikatos apsaugos ministras.

Tikina, kad darbas kabinose – A.Verygos idėja

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen žurnalistams sakė dar nežinanti, ar į parlamento rūmus atvyks policija. Ji patikino, kad jeigu pareigūnai atvyktų, jie būtų įleisti į Seimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

V.Čmilytė-Nielsen aiškino, kad dar eidamas sveikatos apsaugos ministro pareigas A.Veryga Seimo valdybos posėdyje parekomendavo įrengti kelias būdeles tiems parlamentarams, kuriems bus taikoma saviizoliacija.

„Šioje vietoje, manau, kad viskas yra padaryta teisingai, ir tie priekaištai iš opozicijos tai yra daugiau manipuliacija“, – teigė ji.

„Valstiečiai“ žada parlamentinę kontrolę

Sužinojęs, kad policija neatvyks į Seimo rūmus, D.Gaižauskas sakė, kad parlamento Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija yra nusprendusi padaryti parlamentinę kontrolę, kaip apskritai reaguojama į įvykius.

„Ar jie selekcionuojami: į vienus reaguoja, į kitus – nereaguoja, nes taip būti negali“, – komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas