Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

A.Veryga: Lietuvoje atliekami tyrimai dėl koronaviruso – patikimi

Lietuvoje atliekami tyrimai dėl koronaviruso yra patikimi, juos patvirtino Vokietijos laboratorija, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vokietija patvirtino mūsų laboratorijos mėginį, kad jis yra teigiamas – padarė tą, kuo norėjo įsitikinti mūsų laboratorija. Viskas yra padaryta. Jei ir bus atvejai, tai teisingai identifikuosim, diagnozuosim“, – spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A.Veryga.

Siekiant įsitikinti, kad Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atlikto tyrimo rezultatai teisingi, 39-erių šiaulietės ėminys buvo išsiųstas į referentinę laboratoriją Vokietijoje, Berlyne.

Moteris, anot A.Verygos, jaučiasi gerai, tačiau ji vis dar lieka Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

„Kalbėjomės su ligoninės vadovu, ilgai jos nelaikys ligoninėje. Tai pirmas atvejis – yra daug visokių neaiškumų. Dabar kad ir tyrimai teigiami, bet ji gali būti izoliuojama ir namuose. Ji tam turi sąlygas. (...) Namuose yra komfortiškiau“, – sakė ministras.

Iki šiol iš viso šalyje atlikti 235 tyrimai dėl COVID-19.

39-erių šiaulietė kol kas yra vienintelė Lietuvoje užsikrėtusi šia infekcine liga. Moteris jaučiasi gerai.

Pasak A.Verygos, premjero Sauliaus Skvernelio patarėjui Skirmantui Malinauskui pasitraukus iš patarėjo ir Visuomenės informavimo grupės dėl koronoviruso vadovo pareigų, bus ieškomas naujas grupės vadovas.

A.Veryga teigia negalintis tiksliai įvardinti, kas juo taps, tačiau sako, kad tai bus žmogus, jau priklausantis Visuomenės informavimo grupei. Ministras žada, kad sprendimas bus priimtas dar ketvirtadienį.

„Su premjeru kalbėjome, panašu, kad naujų žmonių negausim, yra Visuomenės informavimo grupėje Vyriausybės deleguoti atstovai. Pagrindinis komunikacinis uždavinys bus mums patiems – ministerijos komunikacijos žmonėms“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

S.Malinauskas apie pasitraukimą po konflikto su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga žurnalistams Vyriausybėje pranešė ketvirtadienio rytą.

Jis žurnalistams sakė iš pareigų pasitraukęs, nes A.Veryga paprašė premjero nušalinti jį nuo komunikacijos grupės dėl koronaviruso vadovo pareigų. A.Veryga sako to prašęs, nes S.Malinauskas su juo nederino savo komentarų šia tema.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 95,7 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3,2 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 53,4 tūkst. jau pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito