Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 19

Absurdiška situacija: į darbą ligoninėje vyrui žmoną nuvežti draudžiama, o sėsti į viešąjį transportą nerekomenduojama

Rajone gyvenanti, bet į miestą kasdien dirbti vykdavusi medikė susidūrė su problema: anksčiau ją į darbą veždavo ir atgal parveždavo vyras, nes moteris nevairuoja. Tačiau sugriežtinus karantiną, sutuoktinis padėti nebegali. Maža to, moteriai nerekomenduojama naudotis viešuoju transportu, nes jos darbas – padidintos rizikos. Tad ką daryti? Policijos departamentas atsakymo neturi, bet nuolaidų nežada.
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Karantiną sugriežtinusi Vyriausybė apribojo galimybę judėti tarp savivaldybių.

Kilus daugybei klausimų, kokiais atvejais žmonės galės būti praleidžiami pro policijos patikros postus, premjerė Ingrida Šimonytė pripažino, kad visų atvejų apgalvoti nėra įmanoma, todėl paliko teisę policijos pareigūnams nuspręsti, ar išvykimo priežastis yra rimta, ar ne.

Tačiau policija, regis, daug nuolaidų daryti nėra linkusi. 15min jau rašė, kad policija rimta priežastimi nelaiko vykimo apsipirkti į kitą rajoną.

Didelių problemų ribojimai sukūrė ir žmonėms, kurių darbo vieta yra kitame rajone ir jie nevairuoja automobilio.

VIDEO: Lietuvoje prasideda didžioji kelių kontrolė

Rajone gyvenanti, o mieste dirbanti moteris 15min pasakojo nežinanti, kaip vykti į darbą vienoje iš miesto ligoninių.

Vardo 15min prašiusi neminėti moteris teigė, kad ją į darbą ligoninėje visuomet veždavo vyras, o vakare iš jo pasiimdavo – pati ji automobilio nevairuoja.

Moteris teigė šią savaitę skambinusi į policiją ir klaususi, kaip jai elgtis.

„Aš suprantu, kad jie yra pervargę, kad skambučių yra begalė, bet man atsako: namo grįžkite viešuoju transportu. Sakau, jūs juokaujate, jis tik du kartus per parą važiuoja, sako, tai išsikvieskite taksi, bet kas man jį apmokės? Aš neuždirbu milijono“, – piktinosi pašnekovė.

Anot jos, policija nukirto, kad tai nėra priežastis ją vežioti.

Trečiadienį ji pasakojo paskambinusi į Sveikatos apsaugos ministeriją: „Klausiau: kaip man patekti namo? Iš manęs pradėjo juoktis, sako, kaip važiavote, taip ir važiuokite. Kaip, sakau? Man eiti pėsčiomis iki posto ir tada sėsti į mašiną? Ką man daryti?“.

Anot moters, konsultantas ją trečiadienį patikino, kad ji negalinti važiuoti viešuoju transportu ir taksi, nes dirba ligoninėje.

„Dėl to, kad galbūt čia ateina vienas kitas trečias užsikrėtęs ir pats to nežino, – aiškino ji. – Mes nežinome, kuris į ligoninę atvykęs žmogus serga. Nesvarbu, kad mus testuoja, aš galiu šiandien pasidaryt testą ir rytoj susirgti, o simptomų gali ir nebūti“.

Pašnekovė tikino šią problemą kelianti ne tik dėl savęs: „Man įdomu, ką man gali atsakyti žmonės, kurie sugalvojo šitą tvarką. Mane domina, kaip reikia parvažiuoti tam žmogui, kuris dirba gydymo įstaigoje, kuris turi daugiau kontaktų, negu bet kuris žmogus. Kaip gali žmogus, kuris dirba ligoninėje, važiuoti su viešuoju transportu arba su taksi?“

VIDEO: 15/15: Dešimtys bandžiusių įvažiuoti į Kauną – priversti grįžti atgal, o kai kurie savavališkai išstumdė apsauginius blokus

Gali važiuoti tik pati

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis atsakyme 15min pabrėžė, kad Vyriausybės nutarime yra palikta teisė poste dirbančiam pareigūnui įvertinti visą informaciją, ją patikrinti ir asmeniškai priimti sprendimą.

„Taip ir bus padaryta kiekvienu konkrečiu atveju, įsigilinus į konkrečią situaciją“, – patikino jis.

Tačiau pridūrė, kad kalbant apie šią konkrečią situaciją, į darbą ir iš darbo moteris gali vykti tik pati – vyras jos vežti negali.

„Grįžti namo į savo gyvenamąją vietą ji taip pat gali“, – teigiama atsakyme.

Tai yra rašoma ir policijos tinklalapyje atsakant į dažniausiai užduodamus klausimus: „Vežti tos pačios šeimos ir (ar) namų ūkio narius į darbą į kitą savivaldybę negalima. Asmuo, dirbantis kitoje savivaldybėje, turi vykti pats (pvz. viešuoju transportu, su bendradarbiais ar kt.).“

Klausimą, kaip elgtis 15min pašnekovei šioje situacijoje, siuntėme ir Vyriausybės spaudos tarnybai, tačiau ji atsakė, kad visus klausimus, susijusius su judėjimo ribojimais, komentuoja policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi