Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 22

Advokatų taryba renkasi svarstyti teisėsaugos veiksmus sulaikant advokatus

Advokatų taryba trečiadienį renkasi į posėdį svarstyti teisėsaugos veiksmus sulaikant tris advokatus, įtariant neteisėtą poveikį STT pareigūnams. Advokatūra BNS atsiųstame komentare atkreipia dėmesį, kad po sulaikymo ikiteisminio tyrimo pareigūnai surengė spaudos konferenciją, netrukus žiniasklaidoje paviešintos sulaikytų asmenų tapatybės.
Advokatų tarybos posėdis
Advokatų taryba / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Advokatūra taip pat pažymi, kad tai įvyko tą pačią dieną, kai Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė Advokatūrai palankų sprendimą dėl STT veiklos, o ketvirtadienį Seimo posėdyje ketinama pateikti Kriminalinės žvalgybos įstatymo projektą, kuriame siūloma nustatyti saugiklius piliečių sekimui ir didesnei institucijos kontrolei.

„Minėti įvykiai ir sulaikymo metodai kelia pagrįstų abejonių ir niūrių minčių. Tiek sulaikymo momentas, tiek veikos, kuriomis įtariami sulaikyti advokatai, tiek proceso viešinimas neparodo pagarbos pamatinėms teisinės valstybės vertybėms“, – teigė jis.

Įtariant neteisėtu poveikiu STT direktoriui ir tyrėjai, antradienį sulaikyti trys sostinės advokatai ir vienas verslininkas. BNS žiniomis, sulaikytieji – kontoros „WINT law firm“ advokatas Giedrius Danėlius ir profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas.

Prokuratūra antradienį nurodė, kad asmenys sulaikyti tiriant bandymą neteisėtai paveikti STT direktorių Žydrūną Bartkų ir vieną tyrėją, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje. Pas įtariamuosius rasta surinkta asmeninė ir tarnybinė informacija apie STT pareigūną – prokuratūra įtaria, kad pasinaudojus šiais duomenimis galėjo būti siekiama, kad aukštas pareigas užimantys STT pareigūnai priimtų verslininkui palankius sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas