Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Afganistano Goro provincijos vaikai apsigyvens naujuose globos namuose, kurių statybą parėmė Lietuva

Afganistano Goro provincijos sostinėje Čagčarane lapkričio 27 dieną surengtas provincijos vaikų globos namų, kurių statybą rėmė Lietuva, atidarymas.
G. Bagdonas su Afganistano atstovais atidaro globos namus
Gintaras Bagdonas su Afganistano atstovais atidaro globos namus / URM nuotr.

Ceremonijoje dalyvavo Afganistano darbo, socialinių reikalų, nukentėjusiųjų ir neįgaliųjų ministrė Amena Safi Afzali, Lietuvos specialiosios misijos Afganistane vadovas Gintaras Bagdonas, 16-osios Provincijos atkūrimo grupės vadas Linas Kubilius, aukšti Čagčarano miesto ir Goro provincijos pareigūnai.

G. Bagdonas pabrėžė, kad net ir sudėtingomis ekonominėmis sąlygomis Lietuva laikėsi savo įsipareigojimų ir nemažino investicijų į Afganistano žmonių saugumą bei gerovės kūrimą.

„Šis projektas inicijuotas tuo metu, kai Lietuvą užklupo sunki ekonominė krizė, bet net ir tuomet nemažinome paramos Goro provincijai“, – atidarymo ceremonijoje sakė G. Bagdonas.

Goro provincijos gubernatorius ir ministrė A. S. Afzali padėkojo Lietuvos vadovaujamai Provincijos atkūrimo grupei ir specialiajai misijai už jų kasdienį darbą grąžinant Afganistaną į jo žmonių rankas.

Pasak ministrės, tokio pobūdžio projektai ir socialinės aplinkos gerinimas Goro žmonėms suteikia vilties ir verčia dar kartą susimąstyti ketinančiuosius palikti provinciją ir geresnio gyvenimo ieškoti svetur.

2008 metais inicijuotas Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos projektas įgyvendintas pagal trišalį Lietuvos užsienio reikalų, Afganistano finansų ir Darbo bei socialinių reikalų ministerijų susitarimą.

Į visus būtiniausius patogumus turinčius naujuosius namus persikels per 200 iki šiol nuomojamame pastate besiglaudusių Goro provincijos vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas