Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

Agresyvus vyras šokdina Vilniaus Žirmūnus: šįkart užpulta jauna moteris

Praėjusią savaitę sostinės Žirmūnų mikrorajone gyvenanti Justina R. išgyveno tai, ko negalėjo tikėtis net baisiausiame sapne. Vieną vakarą pavedžioti šuns išėjusi jauna moteris buvo užpulta agresyvaus vyro. Dabar situaciją aiškinasi policija.
Užpuolimas
Užpuolimas / 123RF ir BNS nuotr.

Kitapus Tuskulėnų rimties parko gyvenanti jauna moteris dabar bijo vakarais išeiti į lauką ir nuo praėjusio antradienio pavedžioti šuns eina su savimi turėdama ašarinių dujų balionėlį.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žirmūnai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žirmūnai

Ji su 15min pasidalijo savo išgyvenimais.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad kai išėjau pavedžioti šuns, mus užpuolė agresyvus šuo. Aš pasiėmiau savo šunį ant rankų, tada jis pradėjo pulti mane“, – pasakojo Justina.

Jauna moteris iškart pradėjo dairytis, kur yra palaido šuns šeimininkai. Netrukus ji pamatė netoliese stovinčius du vyrus.

„Paprašiau, kad pasiimtų savo šunį, tai tiek užteko. Tas vyras labai agresyviai sureagavo – atbėgo prie manęs, visais įmanomais necenzūriniais žodžiais mane išvadino (...) Jis išpūtęs krūtinę į mane bėga, rėkia ant manęs, o aš stoviu išsigandusi, laikau savo šunį ant rankų“, – kalbėjo Žirmūnuose gyvenantis moteris.

Jos teigimu, netrukus agresyvus vyras atsitraukė – nuėjo suvaldyti savo šuns, o ji pati pasukusi namų link.

„Ten iki namų kokie 200 metrų, aš einu iki laiptinės ir aš suprantu, kad jis mane vejasi. Vejasi taip, tarsi būtų pasiruošęs mane prisivyti ir mušti. Jis vejasi, rėkia, kad tau bus py**a ir panašiai. Galiausiai jį sustabdė jo draugas, kad man jis nieko nepadarytų“, – sakė jauna moteris.

„Jį sulaikė tas draugas, o aš laikau savo šunį ir sakau – ką jūs darot? Kas čia vyksta? Aš iškviesiu policiją. O tas draugelis man maždaug – py****k, varyk tu“, – pridūrė ji.

Anot jos, vyrai matė, į kokią laiptinę ji eina, ir tuo metu jai pagrasino, kad „kol tu čia gyveni, tol tau bus py**a“.

Šokdina visą rajoną

Justina pasakojo, kad po tokios patirties jai sukilo panika, tačiau džiaugėsi, kad viskas baigėsi gerai.

Nuėjusi namo ji paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešė apie įvykį.

Netrukus su ja susisiekė policija, tačiau jos pareiškimas nebuvo priimtas – pareigūnai jaunai moteriai pasiūlė paskambinti dar kartą, jeigu panaši situacija pasikartos arba ji sužinos naujų detalių apie savo užpuoliką.

„Aš tada parašiau į Žirmūnų feisbuko grupę, kad mane ką tik užpuolė vyriškis, kuris atrodė taip ir taip – ten nesunku buvo apibūdinti, nes jis buvo su džinsiniais šortais ir be maikės (...) Norėjau įspėti žmones, kad jie būtų atsargūs“, – toliau pasakojo Justina.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Žirmūnai
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Žirmūnai

Po to ji sakė sulaukusi begalės kaimynų žinučių, kurių vienas atskleidė ir užpuoliko vardą bei pavardę.

Anot jaunos moters, kaimynai pasakoję, kad agresyvus vyras nuolat turi reikalų su policija, dažnai bute triukšmauja, galimai muša savo antrą pusę.

„Man pasakojo, kad pastoviai jis muša savo moterį, triukšmauja, vakarėliai nuolat vyksta, visada agresyvus, kad jie bijo į laiptinę išeiti, pastoviai kaimynai kviečia policiją, kuri jį išveža, bet jis išsiblaivo, grįžta ir toliau tas pats vyksta (...) Paskui parašė dar vienas kaimynas ir pasakojo, kad tų vyrų yra keletas, kurie geria tokiame mediniame name tarp daugiabučių, ten nuolat lankosi policija, jie nuolat puldinėja žmones“, – teigė moteris.

Ji teigė iš vieno kaimynų netgi gavusi vaizdo įrašą, kuriame matyti agresyvus vyro elgesys. Tuomet ji papildė savo pareiškimą.

„Kitą dieną atvažiavo policija, surašėm pareiškimą, apžiūrėjo jie įvykio vietą. Bent jau kaip man sakė, tai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – kalbėjo Žirmūnų gyventoja.

Man pasakojo, kad pastoviai jis muša savo moterį, triukšmauja, vakarėliai nuolat vyksta, visada agresyvus, kad jie bijo į laiptinę išeiti, pastoviai kaimynai kviečia policiją, kuri jį išveža, bet jis išsiblaivo, grįžta ir toliau tas pats vyksta

Žinomas policijai

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja informavo 15min, kad Justiną užpuolęs ir vietos gyventojus terorizuojantis vyras žinomas policijos pareigūnams.

15min/Dainiaus Cuberos nuotr./Asociatyvi nuotr.
15min/Dainiaus Cuberos nuotr./Asociatyvi nuotr.

Tuo metu dėl minėto konkretaus atvejo ikiteisminis tyrimas kol kas nėra pradėtas – kol kas renkama medžiaga dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Už tai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Sprendimas dėl tyrimo pradėjimo bus priimtas per 10 darbo dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas