Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Akibrokštas Klaipėdoje: karo metinių proga – rusiškos muzikos vakarėlis

„Nesusipratimas“, – taip Klaipėdos klubo „Jazzpilis“ naujieji šeimininkai pavadino planus rengti rusišką vakarėlį vasario 24-ąją, dieną, kai sueina dveji metai nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Naktinio klubo šeimininkai sulaukė neįtikėtinos dėmesio lavinos. Atsiprašė, pakeitė renginio temą, tačiau to nepakako.
Klaipėdos naktiniame klube reklamuotas vakarėlis sukėlė aistrų
Klaipėdos naktiniame klube reklamuotas vakarėlis sukėlė aistrų / 15min.lt koliažas

Socialiniuose tinkluose ėmė plisti afiša su renginiu „Jazzpilyje“. Klube, kuris anksčiau garsėjo džiazo muzikos vakarais, ketinama surengti rusiškos muzikos vakarėlį. Ir ne bet kada, o vasario 24-ąją.

Dieną, kai bus minimos antrosios karo Ukrainoje metinės.

Vakarėlio nebus

Penktadienį naujosios šeimininkės Dianos telefonas nenutilo. Galop ji išplatino atsiprašymą, kuriame „atsiprašė dėl savo neapdairumo“. Nurodė, kad nelabai „domisi datomis“. Tačiau po tokios reakcijos viešojoje erdvėje vakarėlio atsisakyta.

Organizatorių nuotr./Renginio afiša
Organizatorių nuotr./Renginio afiša

Tačiau skandalas ėmė tik plėstis – jau pasisakė ir patalpų savininkai. Šis statinys Klaipėdos centre priklauso vienai uosto kompanijai. Penktadienį Vakarų laivų gamykla informavo, kad nutraukiama nuomos sutartis su rusiškus vakarėlius rengusia kompanija.

Sutartis buvo sudaryta gana neseniai – gruodį.

Į situaciją sureagavo ir vietos politikai. Štai konservatorius Andrius Petraitis nurodė pats paskambinęs Dianai. „Paklausus, ar nemano, kad pasirinkta netinkama data tokiam vakarėliui ir nesvarstytų tokio formato renginio perkėlimo į kitą dieną, atsakė, kad jai nei šilta, nei šalta, kokia čia data ir nieko keisti nežada“, – teigė tarybos narys.

Meras: „Sveiku protu nesuvokiama“

„Apmaudu“, – taip apie situaciją atsiliepė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Mano prašymu atsakingi savivaldybės darbuotojai susisiekė su naktinio klubo savininke, kuri atsiprašė už nesusipratimą bei šiai situacijai turi vienintelį atsakymą – neseka informacijos.

Tačiau tai man yra nesuprantama ir sveiku protu nesuvokiama, kaip galima nežinoti ir nesidomėti tuo, kas vyksta visai šalia Lietuvos. Ten, kur kasdien visuomenė yra priversta savo gyvybių sąskaita kovoti už LAISVĘ.

Po pokalbio naktinio klubo savininkė pažadėjo, kad rusiškos muzikos vakarėlio nebus, o repertuarą pakeis ukrainiečių atlikėjų atliekamos dainos", – kalbėjo A.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas