Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 10

„Akropolio“ dovanų čekius priėmusi Klaipėdos poliklinikos gydytoja užtarimo Vilniaus administraciniame teisme nesulaukė

Pareiškėja Loreta Venckienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su skundu, prašydama panaikinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos 2023 m. kovo 16 d. sprendimą ir pradėtą tyrimą nutraukti, rašoma spaudai išplatintame teismo pranešime.
Loreta Venckienė VŠĮ Klaipėdos sveikatos priežiūros centro direktorė.
Loreta Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Skundžiamu sprendimu pripažinta, kad pareiškėja, būdama Klaipėdos miesto poliklinikos (Poliklinika) vyriausiąja gydytoja, priėmusi įmonės, su kuria Poliklinika buvo sudariusi sutartis, 2020 m. gruodžio 23 d. pirktas prekybos centro „Akropolis“ dovanų korteles, pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (Įstatymas) nuostatas, draudžiančias priimti dovanas, jeigu jos susijusios su tarnybine padėtimi ar tarnybinėmis pareigomis.

Pareiškėja skunde nurodė, kad per kratą rastas dovanų korteles ji pati pirko šeimos nariams ir to, kad jas įsigijo iš UAB „Limeta“, nežinojo. Be to, įsigydama šias korteles neturėjo jokio asmeninio suinteresuotumo, nes viešieji pirkimai, kuriuos laimėjo UAB „Limeta“ ir kuriuos organizavo jos vadovaujama Poliklinika, jau buvo pasibaigę, šie konkursai nebuvo apskųsti nei Viešųjų pirkimų tarnybai, nei teismui. Taigi nebuvo jokio interesų konflikto.

Teismas, įvertinęs byloje pateiktus įrodymus, konstatavo, kad pareiškėja įrodymų, paneigiančių Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendime nustatytas faktines aplinkybes ir jomis remiantis padarytas išvadas, teismui nepateikė. Pareiškėjos skunde nurodyti argumentai dėl dovanų kortelių įsigijimo aplinkybių yra ne tik nelogiški, bet ir prieštarauja byloje esantiems įrodymams. Pažymėta, kad pareiškėja gautų dovanų – dovanų kortelių – nedeklaravo, jų neatsisakė ir negrąžino, kol jos nebuvo paimtos prievarta.

Taigi teismas konstatavo, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pagrįstai pripažino, jog pareiškėja pažeidė Įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 2 punkto ir 13 straipsnio 1 dalies nuostatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas