Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21 /16:25

Lenkų rinkimų akcijos kandidatai į Seimą sulaukė itin plataus kitų partijų palaikymo: „Politinis marketingas“

Prieš antrąjį rinkimų turą vienmandatėse apygardose kandidatai skuba pasiekti kuo daugiau savo potencialių rinkėjų, o tuo pačiu – ir pasigirti sulaukiama parama iš kitų partijų atstovų. Tarkim, trys į antrąjį turą patekę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatai sulaukė dabar opozicijoje esančių partijų palaikymo, tad galima spėlioti, ar tai tik noras užkirsti kelią konservatoriams, ar būsimos koalicijos dėlionė.
Edita Tamošiūnaitė ir Česlavas Olševskis
Edita Tamošiūnaitė ir Česlavas Olševskis / 15min montažas

Trys apygardos, trys dvikovos su konservatoriais

Antrasis rinkimų į Seimą turas vyks sekmadienį, spalio 27 dieną. Vilniuje ir jo apylinkėse esančiose apygardose tarp kitų kandidatų yra ir trys LLRA-KŠS atstovai: Waldemaras Urbanas Riešės, Edita Tamošiūnaitė Naujosios Vilnios ir Česlavas Olševskis Vilniaus pietinėje apygardose.

Visi trys jie kovos prieš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (ST-LKD) kandidatus – atitinkamai Daivą Ulbinaitę, Liutaurą Kazlavicką ir Agnę Bilotaitę.

Pirmasis turas šiose apygardose baigėsi skirtingai. Štai Riešės apygardoje abu kandidatai surinko iš esmės po tiek pat balsų: už minimaliai laimėjusį W.Urbaną balsavo 22,34 proc. rinkėjų, o už D.Ulbinaitę – 21,8 proc.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Waldemaras Urbanas ir Daiva Ulbinaitė
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Waldemaras Urbanas ir Daiva Ulbinaitė

Panaši situacija ir Vilniaus pietinėje apygardoje, tik čia laimėjo A.Bilotaitė, surinkusi beveik dviem procentais daugiau balsų (20,7 proc.) negu Č.Olševskis (18,71 proc.).

Naujosios Vilnios apygardoje pirmas buvo irgi konservatorius L.Kazlavickas, bet jo persvara prieš antroje vietoje likusią E.Tamošiūnaitę kur kas ryškesnė: jis surinko 23,79 proc. balsų, kai jo konkurentė tik 14,32 proc.

Kitokia politika nei savivaldos rinkimuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito