Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Algirdas Butkevičius po prezidentės priekaištų: su žodžiais reikėtų elgtis atsargiau

Komentuodamas prezidentės pareiškimą, kad ant jo aplinkos kritęs šešėlis menkina pasitikėjimą šalies politine sistema, premjeras Algirdas Butkevičius kartojo, kad į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusi dabar jau buvusi jo sekretoriato vadovė Džiuljeta Žiugždienė nėra socialdemokratų partijos narė.
Loreta Graužinienė, Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Lortea Graužinienė, Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie tai trečiadienį po Vyriausybės posėdžio paklaustas premjeras A.Butkevičius akivaizdžiai susinervino: „Ir tikrai galėčiau vardinti, kad konservatorių tikriausiai dabar kai kurie netgi kaip Radviliškio meras irgi yra išrinktas tiesiogiai, vyksta teisminiai procesai ir nenorėčiau to išskirt, kad socialdemokratus krečia.

Kol kas tik matau vienam kol kas Utenos merui, kuriam yra dviem mėnesiams suspenduota veikla. Daugiau aš nematau socialdemokratų, kuriuos krėstų kažkokie netikėtumai arba teisėsaugos institucijos. Manau, kad reikėtų elgtis su žodžiais atsargiau.“

A.Butkevičiui priminus Druskininkų mero Ričardo Malinausko istorijas, premjeras pasiūlė palaukti tyrimo pabaigos.

„Jeigu kiekvienoje savivaldybėje, kiekvienoje įmonėje ir būtų nustatyta, kad įvyksta kažkokie pažeidimai, nereiškia, kad meras (A.Butkevičius ištarė meras, bet tikriausiai turėjo galvoje premjeras, – red. past.) turi atsakyti už visas savivaldybes. Aš nenorėčiau šio klausimo komentuoti, reikia netrukdyti teisėsaugos institucijoms atlikti savo darbo ir mes tikrai žinosime, ar yra kas nors kaltas, ar ne“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Teigia, kad iš darbo pasiprašė pati

Paprašytas prisiminti pokalbį su sekretoriato vadove D.Žiugždiene apie STT įtarimus, A.Butkevičius sakė, kad ji jį pati informavo buvusi pakviesta apklausai.

Valdovų rūmų nuotr./Buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas – vienas penkių aukščiausių politikų, į savo komandą kvietusių korupcijos skandalo įsuktą Džiuljetą Žiugždienę
Valdovų rūmų nuotr./Buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas – vienas penkių aukščiausių politikų, į savo komandą kvietusių korupcijos skandalo įsuktą Džiuljetą Žiugždienę

„Jinai puikiai žinojo ir žino mano nuostatas, kad vis tiek, jeigu ir kviečiama kaip liudininkė į STT tarnybą ir jeigu vyksta ikiteisminiai procesai, mes keliam tam tikrus etikos reikalavimus aukštus ir paprašome, kad parašytų pareiškimą“, – sakė jis.

Perklaustas, ar paprašė tai padaryti, A.Butkevičius sakė, kad D.Žiugždienė susiprato pati.

Mes keliam tam tikrus etikos reikalavimus aukštus ir paprašome, kad parašytų pareiškimą.

„Žino tokias nuostatas visi mūsų Vyriausybėje dirbantys darbuotojai“, – sakė jis.

D.Grybauskaitė pabarė socialdemokratus

Trečiadienį prezidentūra išplatino valstybės vadovės D.Grybauskaitės pareiškimą, kuriame ji, nors ir švelniai, bet sukritikavo socialdemokratus.

„Didžiausią populiarumą turinčią politinę partiją vienas po kito krečiantys skandalai ir net prie premjero aplinkos priartėjęs korupcijos šešėlis menkina žmonių pasitikėjimą šalies politine sistema. Tai aiškus signalas visoms politinėms jėgoms, kad negali būti jokio pateisinimo piktnaudžiavimui tarnybine padėtimi, nepotizmui, protekcionizmui ar nomenklatūrinėms privilegijoms“, – Rumunijoje viešinčios prezidentės poziciją BNS trečiadienį perdavė jos Spaudos tarnyba.

STT byloje – ir Utenos meras

D.Žiugždienė yra viena iš dviejų įtariamųjų korupcijos byloje.

STT įtaria, jog Utenos rajono meras Alvydas Katinas iš vienos bendrovės reikalavo kyšio kito asmens naudai. Naujienų agentūra BNS antradienį paskelbė, jog šis žmogus – tai premjero komandą paskubomis palikusi D.Žiugždienė. Meras esą vienos bendrovės vadovo prašęs nemokamai suremontuoti Utenos rajone esantį D.Žiugždienės namą. Tai ir buvo padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito