Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 11

Algirdas Butkevičius teigia nežinojęs, kad Svetlana Kauzonienė buvo ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius sako nežinojęs, kad į socialinės apsaugos ir darbo ministres siūloma „darbietė“ 42 metų ekonomistė – finansininkė Svetlana Kauzonienė yra buvusi tuometinio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų klausimais.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tokios informacijos neturėjau“, – antradienį žurnalistams sakė paskirtasis premjeras.

Su paskirtaisiais ministrais lankydamasis liberalų frakcijoje A.Butkevičius aiškino, kad S.Kauzonienės be įrodymų kaltinti negalima.

„Čia reiškia žiūrėti individualiai , ar tas tas žmogus, užimdamas tam tikras pareigas, kažką yra nusižengęs ar tikrai yra padarytos kažkokios klaidos. Ministerija – didžiulė institucija, kiekvienoje institucijoje galima rasti tam tikrų klaidų“, – tegė A.Butkevičius.

Technologijų mokslų daktarė, vadybos ir verslo administravimo specialistė S.Kauzonienė ūkio ministro patarėja buvo paskirta 2004-ųjų pabaigoje ir pasitraukė 2005-ųjų liepą, „darbiečių“ ministrams pasitraukus iš kairiųjų valdančiosios koalicijos bei prokurorams ėmus aiškintis, ar Darbo partijos vadovai negaudavo „duoklės“ už verslininkams padėtą gauti ES paramą.

Portalas 15min.lt rašo, kad S.Kauzonienė aktyviai dalyvavo Ūkio ministerijai vadovavusio V.Uspaskicho ir anuomečio finansų ministro A.Butkevičiaus konflikte dėl ES lėšų paskirstymo. 

S.Kauzonienę į Ūkio ministeriją 2004-ųjų pabaigoje pasikvietė V.Uspaskichas, o 2005-ųjų sausį kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad ministras nusprendė sustabdyti naujų paraiškų paramai iš ES struktūrinių fondų gauti priėmimą.

Savo sprendimą jis aiškino tuo, kad prašoma parama esą smarkiai viršija ES numatytas lėšas. Taip V.Uspaskichas siekė peržiūrėti sprendimus dėl paramos paskirstymo, rašo 15 min.lt.

Anot portalo, tuomet A.Butkevičius pareikalavo, kad V.Uspaskichas atšauktų savo įsakymą, ir pagrasino antraip atšauksiantis įgaliojimus, duotus ūkio ministrui priimti sprendimus dėl ES paramos skirstymo.

Iki tol S.Kauzonienė vadovavo bendrovės „Sampo gyvybės draudimas“ Kauno atstovybei, anksčiau ji yra dirbusi bendrovėse „MAI draudimo brokeris“ bei „Snoro garantas“.

S.Kauzonienė Darbo partijos narė yra nuo pat jos įkūrimo 2003 metais, ji taip pat yra kandidatavusi 2008 metais su šia partija į Seimą. Nuo 2005 metų dirba Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas