Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11

Alma Adamkienė ligoninėje praleis dar mažiausiai savaitę

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus vylėsi, kad Santaros klinikose gydoma žmona Alma artėjantį rudeniškai šiltą spalio savaitgalį jau galės praleisti namuose. Tačiau teko nusivilti – nors ji jaučiasi daug geriau, dar mažiausiai savaitę A.Adamkienei rekomenduojama gydytis ligoninėje.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Rugsėjo pabaigoje į Santaros klinikas A.Adamkienė pateko įtarus insultą. Tuomet V.Adamkus 15min sakė, kad, medikų teigimu, Almai buvo beprasidedantis insultas, tačiau sureaguota laiku ir pažeidimų išvengta.

A.Adamkienė sveiksta. V.Adamkus pasakojo, kad Almai gydytojai jau leidžia trumpam atsikelti iš lovos, šiek tiek pasivaikščioti. Todėl jis vylėsi, kad savaitgaliui gydytojai žmoną gali išleisti namo.

Deja, teko šiek tiek nusivilti. „Kaip tik dabar pakeliui į ligoninę. Galiu tik tiek pasakyt, kad nei šiandien, nei rytoj, nei kitą savaitę dar neišleis – pasikeitimų nebus. Dabar procedūros tam tikros atliekamos ir reikia jas tęsti. Turėsim palaukti“, – 15min sakė V.Adamkus.

Jis džiaugiasi, kad žmona vis tik jaučiasi daug geriau ir tikisi, kad labai greitai gyvenimas grįš į įprastas vėžes – tik Almai dar reikia sustiprėti.

A.Adamkienei galbūt prireiks ir reabilitacijos, tačiau ir apie tai su gydytojais V.Adamkus sako dar konkrečiai nekalbėjęs – nei kur, nei kokia ta reabilitacija galėtų būti, tik išgirdo, kad jos gali reikėti.

Pernai žiemą A.Adamkienė taip pat buvo gydoma ligoninėje. Tuo metu Santaros klinikų medikai teigė, kad moters sveikata pablogėjo prasirgus virusine infekcija. A.Adamkienei kitų metų vasario 10 dieną sueis 93-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant