Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 28 /12:49

„Altechna“ plečiasi į JAV – įsigijo „Alpine Research Optics“

Rizikos kapitalo fondo „LitCapital“ valdoma Lietuvos aukštųjų technologijų, lazerinės optikos bendrovė „Altechna“ įsigijo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) bendrovę „Alpine Research Optics“ (ARO), įsikūrusią fotonikos mokslinių tyrimų ir technologijų centre Boulderyje, Kolorade, pranešė „Altechna“. 
Josvydo Elinsko / BNS nuotr.
Lazeriai

Sandorio vertės įmonė neatskleidžia. 

„Altechnos” vadovas Antanas Laurutis sako, kad tai didelis žingsnis ne tik įmonei, bet ir visai Lietuvos lazerių pramonei.

„JAV yra didžiausia lazerinių ir optikos technologijų rinka pasaulyje. Įmonės įsigijimas JAV rinkoje žymiai palengvins vietinių klientų pritraukimą, kadangi ne visada kompanijos sutinka dirbti su iš už Atlanto įsikūrusiais tiekėjais. (...) Žymiai spartesnio augimo tikimės puslaidininkių ir medicinos srityse“, – pranešime teigė A. Laurutis.  

Išlaikydamos pradinę ARO struktūrą abi bendrovės siekia per penkerius metus tris kartus padidinti pajamas Amerikos rinkoje. Šiemet planuojamos bendros jų pajamos turėtų siekti daugiau nei 22 mln. eurų

Šiuo metu „Altechnos“ pardavimai JAV sudaro apie 25 proc. jos pajamų, o po įsigijimo jos sudarys apie 50 proc. konsoliduotų grupės pardavimų.

2022 metais „Altechna“ gavo 16 mln. eurų pajamų – 28 proc. daugiau nei 2021 metais (12,5 mln. eurų), įmonės pelnas  siekė 2,3 mln. eurų – 8 proc. mažiau (2,5 mln. eurų).

1991 metais įkurta ARO specializuojasi aukštos kokybės ultravioletinės (UV) lazerinės optikos srityje. Jos asortimentą sudaro veidrodžiai, poliarizatoriai, spindulių skirstytuvai, langai ir filtrai, skirti puslaidininkių, medicinos prietaisų, gynybos, kosmoso ir mokslinių tyrimų pramonei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas