Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 25 /15:38

Alytaus meras N.Cesiulis ir PAGD patvirtino: gaisras „Ekologistikoje“ užgesintas

Daugiau nei savaitę padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ pleškėjęs gaisras – užgesintas. Tai feisbuke pranešė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. Taip pat 15min tai patvirtino ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) – gaisro finalas užfiksuotas 15.10 val. Tačiau dabar kyla naujas galvos skausmas – kaip išvežti atliekas.

„10 dienų laukiau, kada galėsiu jums pasakyti – viskas, gaisras tikrai užgesintas. Ne prieš 3 dienas, kaip kažkas sakė, o paskui dar kartą žurnalistams pakartojo. O tik dabar. Vyrai iš laimės dainuoja. O aš ant borto sėdžiu. Diena lyg ir švęsti, džiaugtis. Bet kai pagalvoji, koks brudas mūsų plaučiuose dabar, kokias daržoves iš kiemo valgysim... tik vaikus ir žmoną stipriau apkabinti norisi“, – fesibuke rašė N.Cesiulis.

VIDEO: Alytaus meras: geriausia šio mėnesio naujiena – gaisras užgesintas

„Gaisras baigėsi. Tikiuosi, tai bus pamoka visiems. Ir neduok Dieve koks Astravas. Nes tada mums tiesiog šakės. Ir norėčiau tikėti, kad po šito gaisro man ir šitiems žmonėms taip pat nebus šakės. Gal naivu?“, – svarstė meras.

Nuotr. iš N.Cesiulio feisbuko profilio/Ugniagesiai Alytuje pagaliau nebeturi ko gesinti
Nuotr. iš N.Cesiulio feisbuko profilio/Ugniagesiai Alytuje pagaliau nebeturi ko gesinti

„Po tokių linksmybių pasakysiu tiesiai šviesiai – į jokius prezidentus, į jokį Seimą neisiu. Aš esu alytiškis. Dzūkas iki panagių. Aš myliu šitą miestą. Ir jeigu būsiu „širdžių prezidentas“ – tai nebent žmonos. Ir jeigu būsiu „širdžių premjeras“ – tai nebent savo vaikų“, – pridūrė N.Cesiulis.

Jis rašė ketinantis savaitgalį nuo visko pailsėti, tačiau pirmadienį pažadėjo intriguojančių naujienų.

Nuotr. iš N.Cesiulio feisbuko profilio/Nerijus Cesiulis
Nuotr. iš N.Cesiulio feisbuko profilio/Nerijus Cesiulis

Atliekų išvežimas: problema ar ne?

Nepaisant to, kad ugnis užgesinta, dūmai neberūksta, darbai dar nesibaigė: anot mero, dabar laukia šiukšlyno likvidavimo darbai, kurie gali užtrukti ir pusmetį.

„Jokie specialistai nežino, nei kas, nei kaip tai turi padaryti. Tos sudegusios padangos jau susimaišę su betono gabalais. Kitaip tariant, tūkstančiai kvadratinių metrų gumos su gruzu. Sako, į Šiaulius reikėtų vežti, bet nieks nenori imti tokios košės, reikia surūšiuoti. O to daryti vėlgi nieks nenori. Atvažiuoja rimti žmonės, pakraipo galvas, padūsauja ir išvažiuoja“, – rašė Alytaus meras.

Tuo tarpu aplinkos ministras Kęstutis Mažeika anksčiau penktadienį tikino, kad pirmi pavojingų atliekų kroviniai iš gaisravietės turėtų būti išvežti jau penktadienį.

„Šiandien turbūt vešime atliekas. Dalis gaisrininkų jau išvažiavo, atlaisvino kelią, tad jau galima prie ten privažiuoti. Kita dalis dar dirba ir kai kurios atliekos maišo darbams. Tos atliekos lyg ir jau užgesintos, tai jau planuojama išvežti“, – BNS sakė ministras.

Per gaisrą susidariusias atliekas turėtų išvežti valstybės valdoma įmonė „Toksika“. Jos generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas BNS teigė, kad įmonė laukia savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos leidimo.

„Trečia diena esame budėjimo režime. Laukiame leidimo iš savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos, kad jau galima atvykti ir tas atliekas paimti“, – teigė A.Dirvinskas.

Tos sudegusios padangos jau susimaišę su betono gabalais. Kitaip tariant, tūkstančiai kvadratinių metrų gumos su gruzu, – dėstė N.Cesiulis.

Anksčiau jis sakė, kad gaisravietėje yra susidarę apie 300 tonų degėsių, nuo kurių reikia pradėti gaisravietės tvarkymą.

Šias atliekas ketinama išvežti į Šiaulių rajoną, kur jas planuojama sudeginti pavojingųjų atliekų deginimo jėgainėje, teigiama penktadienį išplatintame įmonės pranešime.

VIDEO: Išskirtiniai kadrai: pirmą kartą parodė, ką mato su gaisru Alytuje kovojantys ugniagesiai

BNS primena, kad gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną.

Ugnis užgesinta per kelias dienas, bet gaisravietėje iki šiol dirba ugniagesiai, nes sudegusios padangos dar kai kur smilksta ir teršia aplinką.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis.

Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.

VIDEO: Gaisras Alytuje: iš pradžių žmonės galvojo, kad tai tamsus lietaus debesis
VIDEO: Savaitė Alytaus gaisre mero akimis: „Oras čia ne kalnų“
VIDEO: Gaisras Alytuje suniokojo pastatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas